NYTT KÖK

STORT TEMA: Få full koll på ditt nya kök i vårt 18 sidor långa kökstema. Du kan bl.a. läsa om hur du inreder köket optimalt, och hur du får extra förvaringsplats.

Innan du sätter igång med projekt “Nytt kök”, är det ett par saker du ska ha koll på. De viktigaste är:

Vad vill du med köket? Ska det vara en integrerad del av vardagsrummet, så familjen använder det som samlingspunkt? Ska det användas av flera personer samtidigt? Och om jag lever på takeaway och färdigrätter – varför investera i ett nytt kök? Varför då inte nöja sig med en mikrougn och ett kylskåp med ismaskin?

Ska hela familjen vara delaktig? Är det bara en som lagar mat är det naturligtvis den som köket ska inredas efter. Men ska flera vara delaktiga ska det även tas hänsyn till dem. Tänk på en arbetsplats åt barnen, som de kan nå. Något att stå på är ett måste, om det inte finns plats för ett lägre arbetsbord.

Hur mycket pengar har du till projektet? Kan du behålla el-, vatten och avloppsinstallationer? Behåller du vitvarorna? Gör en budget när du vet hur köket ska inredas och lägg sedan på 15-20 % för oförutsedda utgifter.

Ladda ner vårt 18 sidor långa kökstema och få ordning på ditt nya kök

I vårt stora kökstema visar vi hur du får ut det mesta möjliga av ditt kök. Du kan läsa om:

 • Optimal inredning: De 5 kökszonerna
  När du ska planera ditt nya kök kan det vara smart att dela in det i zoner. Det ger den bästa möjliga inredningen – och har du tänkt igenom alla detaljer så blir det dagliga arbetet både enkelt och effektivt.

 • Smart klicksystem
  Ett nytt kökssystem lovar att du bara behöver klicka samman delarna till ditt köksskåp – och montera ihop det 10 gånger snabbare än du brukar.

 • Massor av bänkyta
  Man kan inte få för mycket bänkyta i ett kök. Så här bygger vi ett långt kök som har över fem meter bänkyta. Det kräver precision i uppbyggnaden av elementen, som ska stå helt rakt. Det kommer de göra med vår vägledning.

 • Helt raka överskåp
  När du ska hänga upp överskåp saknar du ofta en tredje hand som kan hålla skåpet på plats, medan du hanterar skruvdragare och skruvar. Den tredje handen kan du själv tillverka. Vi visar dig hur.

 • Extra förvaring
  De flesta behöver mer plats i köket. Här kan du se var det gömmer sig dolda och outnyttjade kvadratmetrar i köket.