Det finns mycket du kan göra om du är trött på ditt kök. Nya luckor gör en enorm skillnad.

Det finns mycket du kan göra om du är trött på ditt kök. Nya luckor gör en enorm skillnad.

Det är inget fel på köket. Allt fungerar som det ska. Det är bara lite slitet och trist. Som tur är finns det många sätt att fräsha upp köket på, så att det ser nytt ut igen. Nya luckor och lådfronter gör en stor skillnad, och det behöver varken vara dyrt eller svårt.

Hämta vår stora köksspecial och spara pengar på ditt nya kök

Denna artikel är en del av ett större tema. I vår stora 16 sidors köksspecial ger vi dig 24 projekt, som alla fräschar upp det gamla köket. Vi visar bland annat hur du byter bänkskiva, får perfekt belysning och byter fronter på lådor och skåp. Dessutom tipsar vi dig om massor av små, lätta och billiga förbättringar du snabbt kan göra själv.

Detta får du i vårt kökstema:

Diskho, bänk och blandare – så byter du
En splitterny bänkskiva är en förbättring som verkligen gör skillnad i köket. Och det behöver inte ens bli särskilt dyrt. Vi visar hur du själv byter bänkskivan. Dessutom visar vi hur du monterar en ny diskho. Tillsammans med bänkskivan kommer det göra en enorm skillnad, som om hela köket hade bytts ut. Vi tar vår utgångspunkt i en lyxig diskho från Ikea för drygt 1.000 kronor, men det kan även göras mycket billigare.

Nya fronter – med färg och nya handtag
Ser köket gammaldags och trist ut så kommer nya fronter på skåpen och lådorna göra en jätteskillnad. Vi visar 9 olika möjligheter du har för att renovera fronterna, och här finns någonting för alla smaker.

Perfekt belysning i köket – husets viktigaste arbetsplats
Med rätt belysning blir köket både trevligare och lättare att arbeta i. Du får en utförlig guide för hur lampor och spotlights ska placeras, och vilka lampor som ger bäst arbetsbelysning.

12 quickfixes – snabba sätt att piffa upp köket på
Utöver att byta bänkskiva, diskho och fronter finns det oändligt med andra förbättringar du kan göra, stora som små. Vi har samlat 12 smarta förbättringar av köket som du kan kasta dig över. Från montering av en ny stänkskiva till en nyrenoverad sparklist.