Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

När vi hade lagt nya bänkskivor av 40 mm stavlimmad ask i köket, var det frestande att fortsätta med hyllor av samma träslag på de nakna väggarna. De kunde ju sågas till av de skivor vi hade köpt. Till skillnad från många andra hyllor, som bärs upp av dolda beslag, sitter dessa stadigt med rejäla beslag och kraftiga aluminiumskenor. De är så starka att du utan risk kan sätta en stapel tallrikar på hyllan.

Hyllorna utnyttjas också till att få ordentlig arbetsbelysning på köksbänkarna och en bättre belysning i köket som helhet. På undersidan av hyllorna bygger vi in halogenspots, och de ersätter de gamla väggmonterade lamporna. Här får vi hjälp av en elektriker, men sågar själva hål för lamporna och fräser spår, så att elektrikerna kan dra fram kablarna.

Redaktionen rekommenderar: Kontrollera väggen med en väggscanner innan du börjar borra!

När du ska sätta upp något på din vägg, behöver du veta exakt, var dina ledningar och rör går. Vi har hört många historier om gör-det-självare, som har borrat i vatten- och elledningar. Med vattenskador och dyra hantverkar-räkningar som följd.

Men detta kan du helt undvika, om du använder en väggscanner.

JUST NU: Du får 2 nr av Gör Det Själv och en 6i1 multidetektor med väggscanner för bara 89 kronor. Du sparar 457 kronor!

Ja, tack: Visa mig det fina erbjudandet NU!

Se de 5 övriga funktionerna: Här kan du se ett filmklipp på 6i1 multidetektorn och dess funktioner.