Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
En splitterny bänkskiva och diskho är en förbättring som verkligen lyfter köket.

En splitterny bänkskiva och diskho är en förbättring som verkligen lyfter köket.

Om bänkskivan i ditt kök efter många års slitage har börjat likna arbetsbänken i verkstaden, eller bara har blivit omodern, kan du med fördel byta ut den mot en ny.

Tillsammans med ny diskho och ny blandare kommer det att göra en stor skillnad, som om hela köket blivit utbytt. Arbetet kan klaras av på ett par dagar när materialen är köpta. Och du behöver varken vara snickare eller VVS-expert för att klara av det.

Priset är verkligen pressat. För runt 500 kronor kan du få en tre meter lång bänkskiva. Diskho och blandare kan du köpa för runt samma pris.

I vårt kök har vi använt en laminatbänkskiva som var längre än standardlängderna i byggvaruhusen. Tillsammans med vårt val av övriga tillbehör blev priset lite högre.

Fundera på vilken bänkskiva och diskho, samt vilken blandare som kommer att passa bäst i just ditt kök. Du kommer att använda det varje dag i många år, så se till att få det precis som du vill ha det.

Hämta vår stora köksspecial och spara pengar när du renoverar ditt kök

Denna artikel är en del av ett större tema. I vår stor 16 sidors köksspecial ger vi dig 24 projekt som alla lyfter ditt gamla kök. Vi visar bland annat hur du byter bänkskiva, får perfekt belysning, och byter fronter på luckor och skåp. Dessutom ger vi dig även massor av små, lätta och billiga förbättringar som du enkelt kan göra själv.

Detta får du i vår köksspecial:

Diskho, bänk och blandare – så byter du
En splitterny bänkskiva är en förbättring som verkligen höjer köket. Och det behöver inte end bli särskilt dyrt. Vi visar hur du byter ut bänkskivan själv. Dessutom visar vi hur du monterar en ny diskho. Tillsammans med bänkskivan kommer det göra en enorm skillnad, som om hela köket vore bytt. Vi tar utgångspunkt i en lyxig diskho från Ikea för runt 1.000 kronor, men det kan göras mycket billigare.

Nya köksluckor – med med färg och nya handtag
Ser köket gammaldags och trist ut kommer det att göra stor skillnad om du fräschar upp fronterna. Vi visar dig 9 olika alternativ för att renovera skåpsluckorna, och här finns någonting för alla.

Perfekt belysning i köket – husets viktigaste arbetsplats
Med rätt belysning blir köket både trevligare och enklare att arbeta i. Du får en utförlig plan för hur lampor och spotlights ska placeras, och vilka lampor som ger bäst arbetsbelysning.

12 quickfixes – snabba lösningar för att piffa upp köket
Utöver att byta köksbänk, diskho och fronter finns det otaliga andra förbättringar du kan göra, stora som små. Vi har samlat 12 utmärkta förbättringar du kan kasta dig över. Från montering av ny stänkskiva till att renovera sparklisten.