Verkstad FÖRE röjning och inredning...

Verkstad FÖRE röjning och inredning...

Med en välorganiserad verkstad blir det lättare att hitta det verktyg eller den träbit du behöver. För när garaget, som också ska tjänstgöra som verkstad, har blivit överfullt med vinterdäck, burkar med färgrester, bensindunkar, lösa spik, skruvar och en massa annat bråte, kan ett aldrig så litet gör-det-själv-projekt snabbt bli oöverstigligt.

Börja med en bra grund

För att komma i mål med en bra organisering av verkstaden måste du röja ut allt innan du lägger en genomtänkt grund som gör verkstaden inbjudande, effektiv och välorganiserad, där det samtidigt finns plats att parkera bilen. Och det behöver absolut inte kosta en förmögenhet eller vara särskilt komplicerat att inreda och organisera verkstaden.

Häng upp saker på väggen

Till den välorganiserade verkstaden bygger vi själva en stor arbetsbänk, med en hylla för alla elverktyg. Vi bygger ett litet klaffbord som fälls ned när vi parkerar bilen under tak. Vi ställer upp ett skåp med många lådor. Och självfallet måste det ingå en verktygstavla i en välorganiserad verkstad. När vi ska inreda vår verkstad flyttar vi upp så många delar som möjligt på väggen, så att golv och arbetsområden är fria.

Ta bort skräp från golvet

Vår idé med att ge de flesta sakerna plats på väggen betyder samtidigt att det blir lättare att se vad det är som står kvar och skräpar på golvet. Och det är ofta just saker som vi faktiskt skulle kunna göra oss av med.

Bygg din ordning

En välorganiserad verkstad handlar kortfattat om att sortera allting i grunden, att städa och börja från början. Och så handlar det förstås om att inreda verkstaden på ett överblickbart sätt. I artikeln hittar du bra tips om hur du inreder din verkstad, samt byggprojekt som hjälper till att hålla ordning.