Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Här är elverktyget som säkrar backarna

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

ANNONS: När det är världscup i alpin skidåkning måste underlaget hålla för offpist, skarpa kurvor och branta sluttningar. Skidåkarnas säkerhet har högsta prioritet och därför behöver man fort kunna fästa stolpar i backen och markera upp pisten. Då behöver man en borr.

UPPLÖSTBosch1

Sedan 1969 har Saslong-pisten i Val Gardena i italienska Alperna varit en av de återkommande platserna för den alpina världscupen i skidåkning. Varje år, under en vecka i december, blir den världsberömda skidbacken en mötesplats för skidåkare i världstoppen. Då måste de som arbetar i skidbacken se till att den håller mycket hög klass och att man kan säkra pisten för de tävlande.
– Förhållandena i skidbacken är en stor utmaning för oss och våra verktyg. Temperaturen här kan bli så låg som -14 grader, förklarar Horst Demetz, pist-ansvarig och vice-ordförande i organisationskomittén för Saslong Classic.

Borra, borra, borra

Det är absolut nödvändigt att kunna markera den 14 kilometer långa backen och se till att pisten är utrustad med nät för skidåkarnas säkerhet. Näten fästs med hjälp av stolpar i backen, en stolpe per meter nät. För Saslong-teamet betyder detta framförallt en sak: borra, borra, borra.
Tävlingsförberedelserna delas därför upp mellan sex olika team för att täcka alla arbetsområden och på så vis blir arbetet mer effektivt.

Ett säkert elverktyg

För de som sköter monteringen av näten så är Boschs effektiva elverktyg nödvändiga, däribland den batteridrivna slagskruvdragaren GSB 18V-110 C Professional. Med sin borstfria motor är den så kraftfull att den enkelt borrar genom den frusna marken under snötäcket. Tack vare säkerhetsfunktionen KickBack Control så minskar även risken för personskador. Om verktyget oväntat skulle börja rotera runt borraxeln, exempelvis om borren fastnar i den frusna marken, så stänger den integrerade sensorn av motorn på bråkdelen av en sekund.

Kompakt och kraftfullt batteri

Enligt Giorgio Cellegari, som är ansvarig för att säkra den övre delen av tävlingspisten, så används de batteridrivna slagskruvdragarna från Bosch i flera timmar under en dag. Av den anledningen har han utrustat verktygen med ProCORE 18 volts-batterier, de mest kompakta och högpresterande 18 volts-batterierna på marknaden. Den nya generationens battericeller, med högre kapacitet och en design med förbättrad CoolPack-teknik, gör batteriet kompakt och kraftfullt. CoolPack-tekniken garanterar snabb värmeavledning, vilket möjliggör högpresterande drift under en lång period.
– Idag använder vi ProCORE 18V-batteriet med 8,0 Ah (Amperetimme) och vi ser ingen prestandaminskning alls. Vi kan arbeta länge utan några avbrott, säger Giorgio Cellegari.

En mycket effektiv borr

Förutom effekten så uppskattar Giorgio flexibiliteten i ProCORE 18V-serien. Beroende på vilket verktyg som ska användas finns batterier med 4,0, 8,0 och 12,0 Ah. Giorgio behöver inte heller oroa sig för att batteriet inte skulle passa i ett annat verktyg eftersom Bosch Professional 18 Volts-systemet är kompatibelt med både nya och befintliga elverktyg och laddare från Bosch. Utan att tveka så riggar Giorgio Callegari därför ytterligare ett verktyg med de högpresterande batterierna, nämligen borrhammaren GBH 18V-EC Professional. Borren är mycket effektiv tack vare den borstlösa motorn, den låga vikten på 2,5 kg, ProCORE 18V-batteriet på 4,0 Ah och den kompakta designen.

Säkerhet som högsta prioritet

– Vi kan nu sätta upp fler nät på kortare tid jämfört med tidigare batterier. Allt är lättare. Det är en riktig skänk från ovan, sammanfattar Giorgio Callegari.
Både Giorgio Callegari och Horst Demetz understryker att ProCORE 18V-batterierna kommer finnas nära till hands under själva tävlingen.
– Om ett säkerhetsnät eller en stolpe skadas under tävlingen så måste vi ingripa omedelbart. Vår högsta prioritet är säkerheten. Med de högpresterande batterierna från Bosch kan vi slutföra allt på rekordkort tid och se till att loppet inte försenas, avslutar Horst Demetz.
Backen är redo!

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka