Småländsk klurighet - världens minsta hyvelbänk

Hyvelbänken har uppfunnits på nytt. Sjöbergs i Stockaryd har skapat världens minsta hyvelbänk och den är helt enkelt genial!

Det finns knappast något verktyg eller redskap som är så intimt förbundet med träslöjd som en hyvelbänk. Du minns kanske hur det var i skolslöjden? Fina, rejäla och stora hyvelbänkar av trä i flera rader. Och det är mycket troligt att de kom från Sjöbergs i Stockaryd. Företaget har tillverkat hyvelbänkar sedan 30-talet och anses i dag vara en av de ledande tillverkarna i världen.

LÄS OCKSÅ: Så får du ut mest av din hyvelbänk

Det förpliktigar förstås att vara världskända så därför arbetar man hela tiden på att utveckla hyvelbänken. Och det har man sannerligen gjort! Vad sägs om en transportabel hyvelbänk i samma storlek som en familjepizza? Den kan spännas fast på nästan vilket underlag som helst och efteråt hängas upp på väggen. Det är genialt för en vanlig hyvelbänk kräver mycket plats och därför nöjer sig många med en hopfällbar arbetsbänk. Men till träarbete ska man ha en hyvelbänk, och då är Sjöberg Smart Vise perfekt. Den är en stadig sak på 6,5 kg och ändå är den endast 36 x 36 cm och 8 cm tjock!

De flyttbara bänkhakarna gör det lätt att spänna fast ramar och saker med oregelbunden form.

Det räcker om du spänner fast hyvelbänken med ett par tvingar för att den ska sitta stadigt medan du arbetar.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Arbetsbänk