Under 2016 anmäldes omkring 22 000 bostadsinbrott i Sverige. Det är förvisso en minskning med cirka tre procent jämfört med året innan, men det är fortfarande många. Och det är i villor de flesta inrotten sker (cirka 14.000 stycken).

Och detta är bara de inbrott som anmälts. Enligt Nationella trygghetsundersökningen (NTU) utsattes ungefär en procent av hushållen för inbrott under 2015. Det motsvarar drygt det dubbla jämfört med antalet anmälda inbrott. Som tur är finns det åtgärder som kan minska risken för inbrott i just ditt hem.

Därför får du här Gör Det Självs recept på hur du minskar risken för att det är ditt hem tjuven väljer nästa gång han behöver snabba pengar.

Metoden, som vi har valt att kalla “Skräm, Stoppa, Avslöja”, bygger på råd från polis och säkerhetsexperter och erfarenheter från utlandet. Det är varken särskilt dyrt eller svårt att skydda sig mot inbrott. Det kräver bara att du skyddar dig på rätt sätt. Gör du inte det riskerar du att slösa bort dina pengar utan att minska risken för inbrott nämnvärt, och samtidigt ge dig och din familj en falsk trygghet.

3 steg säkrar ditt hem – hämta hela artikeln

När du hämtar artikeln får du tillgång till alla 3 stegen:

1. Skräm tjuven Är det någon hemma? En osäker tjuv lämnar ditt hus i fred!

2. Stoppa tjuven Förstärk de svaga punkterna. Vi visar vad ska tänka på!

3. Avslöja tjuven Hjälp polisen genom att installera kameror, sensorer och larm.