Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nu sitter kroken kvar

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Klädkroken var stark och höll. Men det gjorde inte väggen. Här visar vi hur du lagar skadan efter en krok och hur kroken ska monteras.

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
1 timme
Pris
100 kronor

Instruktion

Gör så här

Låst innehåll

logga in eller köp åtkomst för att läsa detta avsnitt

1

Ta bort all lös puts och skrapa bort färg runt skadan så att du får ett fast underlag. Färgen kan skäras bort med hobbykniv. Till sist ska du dammsuga så att det inte finns några lösa partiklar kvar.

2

Borra ett något grövre och djupare hål för en större plugg och se till att pluggen verkligen hamnar i en tegelsten. Här har vi valt en 70 mm lång plugg och hålet ska borras 10 mm djupare än plugglängden. Borren är 6 mm i diameter.

3

Pluggen sticks in i hålet och putsen fuktas med vatten, som penslas på. Det är viktigt att väggen är fuktig för annars suger den ut all fukt ur putsbruket. Pluggen ska sitta plant med den målade väggen.

4

Blanda en portion bruk, t.ex. Husfix eller putsbruk, och fördela i hålet med en liten slev eller spackel. Har du inte Husfix eller bruk hemma kan du använda kakelfix. Pressa fast bruket, men se till att det inte hamnar i pluggen.

5

Gör det snyggt runt hålet innan bruket torkar. Det blir lite kladdigt och smutsigt av bruket och det kan du ta bort med en svamp eller pensel.

6

Spackla runt pluggen med lite sandspackel när bruket har torkat så att ytan blir lika slät och fin som resten av väggen. När spackelmassan har torkat kan du måla och när färgen har torkat kan du skruva fast klädkroken.

Tidsförbrukning

Knappt en timme

Pris

Under 100 kr.

Svårighetsgrad

Det är lätt att fästa en klädkrok på en tegelvägg så att den sitter stabilt.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka