Nu sitter kroken kvar

Klädkroken var stark och höll. Men det gjorde inte väggen. Här visar vi hur du lagar skadan efter en krok och hur kroken ska monteras.

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
1 timme
Pris
100 kronor

Intro

Klädkroken var stark och höll, men det gjorde inte väggen så kroken lossnade.

Blanda ett starkt bruk och putsa igen hålet och gör väggen slät. Använd sedan en längre plugg och skruv så håller det.

Tidsförbrukning

Knappt en timme

Pris

Under 100 kr.

Svårighetsgrad

Det är lätt att fästa en klädkrok på en tegelvägg så att den sitter stabilt.

Instruktion

1

Ta bort all lös puts och skrapa bort färg runt skadan så att du får ett fast underlag. Färgen kan skäras bort med hobbykniv. Till sist ska du dammsuga så att det inte finns några lösa partiklar kvar.

2

Borra ett något grövre och djupare hål för en större plugg och se till att pluggen verkligen hamnar i en tegelsten. Här har vi valt en 70 mm lång plugg och hålet ska borras 10 mm djupare än plugglängden. Borren är 6 mm i diameter.

3

Pluggen sticks in i hålet och putsen fuktas med vatten, som penslas på. Det är viktigt att väggen är fuktig för annars suger den ut all fukt ur putsbruket. Pluggen ska sitta plant med den målade väggen.

4

Blanda en portion bruk, t.ex. Husfix eller putsbruk, och fördela i hålet med en liten slev eller spackel. Har du inte Husfix eller bruk hemma kan du använda kakelfix. Pressa fast bruket, men se till att det inte hamnar i pluggen.

5

Gör det snyggt runt hålet innan bruket torkar. Det blir lite kladdigt och smutsigt av bruket och det kan du ta bort med en svamp eller pensel.

6

Spackla runt pluggen med lite sandspackel när bruket har torkat så att ytan blir lika slät och fin som resten av väggen. När spackelmassan har torkat kan du måla och när färgen har torkat kan du skruva fast klädkroken.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Inredning