Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Dörren påminner om en garderobsdörr, men bakom den finns en mängd fula rör och ett litet förvaringsutrymme.

Dörren påminner om en garderobsdörr, men bakom den finns en mängd fula rör och ett litet förvaringsutrymme.

I nästan alla villor och lägenheter finns det något som inte ser så snyggt ut – kablar, rör, proppskåp, värmeshunt och liknande. De kan ge ett rörigt intryck och gör det dessutom svårt att inreda rummet som man vill. Men om du snickrar ett skåp som döljer installationerna blir det enklare att utnyttja rummet. Inte nog med det: du får dessutom ett extra förvaringsutrymme.

LÄS OCKSÅ: Dölj dina kablar och rör med en spårfräs

Låt luften cirkulera ut ur skåpet

Det här skåpet har snickrats på plats och är en förlängning av en vägg, men du kan snickra ditt skåp fristående om du vill. Vi har satt in en bred dörr för att det ska vara lätt att komma åt rören. Eftersom värmeväxlaren och några värmerör finns i utrymmet kan man hämta lite gratis värme till bostaden. Därför har dörren klätts med en masonitskiva med hål som tillåter den varma luften att slippa ut från skåpet till rummet.

LÄS OCKSÅ: Masonitskiva – massor av möjligheter

Extra förvaringsplats

Även om det finns många rör, kranar och kablar i utrymmet så kan skåpet göras så stort att det också fungerar som förvaringsutrymme eller torkskåp eftersom det är varmt i skåpet. Du bestämmer förstås själv vilken dörr du vill ha, hur stort du vill göra skåpet och vilken färg det ska målas i.

Ladda ned hela artikeln och få en steg-för-steg-beskrivning.