Med en bräda som botten står jordgubbsplantan stadigt.

Med en bräda som botten står jordgubbsplantan stadigt.

1. Pallen blev en trevlig blomlåda

"Eftersom jag hade en pall i överskott och en bit av staketet till grannen såg naket ut, så förvandlade jag den gamla Euro-pallen till en blomlåda.

INSPIRATION: Bygg de snyggaste blomlådorna

Jag vände pallen med ena långsidan uppåt och fäste två brädor som bottnar – en mitt på och en längst ner. Efter målning hängdes pallen upp och sedan satte jag dit jordgubbsplantor. N.A."

Det är lätt att skapa ett trendigt och fräckt möblemang av pallar och mängder av kuddar.

2. Trendig och tuff myssoffa av pallar

"Av fyra europapallar, en burk färg, ett par plywoodskivor, två kraftiga dynor och ett antal kuddar har jag skapat två mysiga och trendiga soffor. De fyra pallarna målades vita och staplades två och två. Därefter fäste jag en plywoodskiva ovanpå de två övre pallarna.

GALLERI: Fantastiska projekt med pallar

Plywoodskivorna ger tillräckligt stöd för de dynor som jag sedan la på de två pallarna. Utan skivor sjunker dynorna ner mellan brädorna i pallarna. Storleken på dynorna, som är av kraftigt skumgummi, har anpassats efter pallarna och sedan klätts med ett slitstarkt tyg. Det finns inget ryggstöd på någon av de två sofforna.

En mängd tjocka och fasta kuddar på högkant fungerar som ryggstöd. Om jag tröttnar på min inredning kan jag måla om pallarna med en annan kulör och byta ut tygen på dynor och kuddar. D.D."

Ovanpå pallarna ligger ett par plywoodskivor som underlag för dynorna.

3. Enkelt skjul för veden

"Jag har ingen vedbod så jag snickrade ett enkelt skjul. I botten ligger en europall och den försågs med brädor som sidor.

BYGG SJÄLV: Smart lösning för torr ved.

Det är avstånd mellan brädorna för att veden ska luftas. Brädorna går hela vägen upp till plasttaket på sidorna och baktill. Framtill sitter endast fem brädor. K.S."

Taket har gjorts av korrugerade plastskivor.

VIKTIGT: Se upp med skadliga kemikalier i pallarna!

Använd alltid EUR-pallar till dina byggprojekt. Det är speciellt viktigt om du bygger möbler för inomhusbruk eller blomlådor, som ska hysa ätliga växter.

LÄS OCKSÅ: Eldar du miljövänligt?

EUR-pallar värmebehandlas nämligen mot insekter och svampangrepp, medan andra varianter av pallar kan vara tryckimpregnerade.

I en del länder behandlas pallar dessutom med den skadliga giftgasen metylbromid – och för övrigt förbjuden i Sverige.

Sitter du själv inne med en bra idé till ett projekt byggt av pallar, så dela gärna med dig med oss i Forum.