Ordet vinkällare förknippar man med ett stort slott där det på hyllorna ligger tusentals flaskor, som alla är insvepta i spindelväv och damm. Temperaturen är konstant och det är mörkt i källaren. Men man behöver inte ha vare sig tusentals flaskor eller slott för att ha en vinhylla. Det är bara ett par saker man bör tänka på: hyllan bör stå mörkt, för vinexperter är överens om att sol- och dagsljus är vinets värsta fiende. Ett par månader i ljus räcker för att ett vin ska ta skada. Man ska också se till att vinet inte utsätts för temperaturförändringar. Därför bör man inte förvara vin ovanpå kylskåpet där det ömsom kan vara varmt, ömsom kyligare. Har man tänkt att spara vinet några år, bör flaskorna dessutom helst ligga still. Det mår vinet bäst av. För att uppfylla dessa krav och slippa bygga ett slott, snickrar vi en vinhylla som kan stuvas undan i en garderob, under trappan eller någon annanstans.