1. Läcker hall med skjutdörrar

"Vi har egentligen aldrig varit riktigt nöjda med vårt grovkök. Det var svårt att utnyttja skåpen maximalt och skorna låg i travar på golvet så det var alltid besvärligt att tvätta golvet. Därför har vi nu satt upp en garderobsvägg som utnyttjar utrymmet på båda sidorna av skjutdörrarna. Och vi tycker dessutom att det är rätt läckert.

LÄS OCKSÅ: Få mer plats med ett skjutdörrsskåp.

Garderoberna har snickrats av mdf-skivor som går från golv till tak. Det finns plats för kappor, rockar och skor i skåpen och i ett av dem står till och med en golvfrys med gott om plats för ventilation. Skjutdörrarna är också av mdf men försedda med kantlister av aluminium. De glider i skenor i taket. Dörrarna har klätts med tyg som lätt kan bytas ut. På framsidan av dörrarna sitter krokar och hyllor för de kläder som används mest. C.F."

Skåp i hall med skjutdörrar

Bakom den läckra ändväggen i hallen finns fyra garderober med massor av plats.

Skåp i hall med skjutdörrar

Bakom skjutdörrarna finns fyra garderober från golv t ill tak och de erbjuder mycket plats f ör kläder, skor, strykbräda etc.

Skåp i hall med skjutdörrar

Längst ner på skjutdörrarna sitter små hyllor med plats för de mest använda skorna.

2. Smart spegel med inbyggt nyckelskåp

"När vi köpte en ny stor spegel till väggen i hallen fanns det inget bakstycke på spegeln, så det gjorde jag i stället själv.

LÄS OCKSÅ: 20 idéer för en smal hall.

Jag hade några lister liggande i verkstan och de fäste jag på ramens baksida så att de kan användas som hyllor. På några av listerna skruvade jag fast skruvkrokar så vi kan hänga nycklar på dem.

På ett par andra lister fäste jag en ”botten” så att vi kan ställa brev och liknande på dem. På ramens ena sida fäste jag två gångjärn och på den andra baksidan fäste jag magnetbeslag. D.B."

Skåp till nycklar bakom spegeln

Spegeln hänger på gångjärn och öppnas om man drar ut ena sidan. På baksidan sitter halva magnetbeslag som håller fast spegeln mot en magnet på väggen.

3. Läckert kontor i tråkig källare

"I källaren var ett rum över, men det var fullt av rör på väggarna och på en av väggarna fanns dessutom shunt för fjärrvärme och annan teknik. Vi behövde rummet och ville göra om det till kontor. Men hur?

Jag beslöt att konstruera ett skrivbord som kunde dölja alla vågräta rör. En skiva sattes upp med hjälp av konsoler, men den skruvades inte fast. Den ligger i stället löst så att den kan lyftas av om jag måste komma åt rören.

LÄS OCKSÅ: Dölj de fula rören i ett snyggt skåp

Framför rören monterades en annan skiva diagonalt och täcker rören. För att dölja shunt och annat snickrade jag ett par regelstommar och skruvade fast på väggen.

De kläddes med mdf-skivor och en av skivorna på varje stomme kan lyftas bort. Allt i rummet målades vitt med undantag av bänkskivan som är svart. J.N."

Kontorsskåp döljer rör

Man kan inte tro att det i detta rum sitter många rör på väggarna.

Kontorsskåp döljer rör

Allt det tekniska döljs i skåpet som har g jorts av en regelstomme med målade mdf-skivor.

Kontorsskåp döljer rör

Rören under bänkskivan döljs av en gipsskiva som satt s diagonalt framför dem. Bänkskivan vilar på konsoler.

Sitter du själv inne med en smart lösning på hur man döljer saker och ting och får mer plats, så dela gärna med dig med oss i Forum.