6 reparationer du fixar på en förmiddag

Det är jobbigt att ständigt bli påmind om alla smågrejer som borde fixas där hemma. Men det behöver inte ta flera veckor att laga det själv. Här är 6 reparationer du klarar på ett par timmar.

En del småskador och skavanker är bara kosmetiska och relativt ofarliga. Andra kan leda till större skador och vara förödande för ditt hus om du låter dem vänta för länge. Som tur är kan du fixa dem snabbt, lätt och snyggt:

Reparation: Ta bort bubblan i glasfiberväven

När putsen lossnar eller limmet släpper glasfiberväven resulterat det ofta i bubblor på väggen. De är både fula och irriterande, men lyckligtvis lätta att åtgärda.

GÖR SÅ HÄR: Ta bort bubblan i glasfiberväven.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: 3 snabba och enkla reparationer

Reparation: Sätt fast gångjärnet igen

När gångjärnet på skåpet väl har börjat lossna hjälper det inte att skruva fast det igen. Inte ens större och längre skruvar håller i längden. Men om du använder dig av ett litet knep med en liten träbit får du en hållbar reparation.

GÖR SÅ HÄR: Fäst gångjärnet igen.

Reparation: Laga hålet i golvet

Ett hål i golvet efter ett gammalt rör är inte direkt så dekorativt och dessutom drar det sannolikt från krypgrunden. Därför måste hålet tillslutas.

GÖR SÅ HÄR: Slut igen hålet i golvet.

Reparation: Rätta upp trädgårdsgrinden

När grinden hänger och släpar mot marken beror det i regel på att den inte har tillverkats efter konstens alla regler. En snedsträva som går diagonalt från nedre gångjärnet upp till motsatt hörn löser problemet.

VIDEO: Rätta till trädgårdsgrinden.

Reparation: Sätt fast det lösa handtaget igen

Ett löst dörrhandtag är irriterande. Och när rosetten som håller handtaget på plats inte längre kan skruvas fast ordentligt har du ett verkligt problem. Se här hur du löser problemet.

GÖR SÅ HÄR: Laga det lösa handtaget.

Reparation: Byt ut den knäckta takpannan

Hål i tak är kritiska problem. En enda kraftig regnskur kan snabbt innebära att en liten, billig reparation förvandlas till en stor, kostbar vattenskada. Så var uppmärksam på ditt tak och byt ut trasiga takpannor så snabbt som möjligt.

VIDEO: Byt ut den trasiga takpannan

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Hus