Hålet borras ut med en 8 mm betongborr. Här markerar rörmokaren skruvens längd på borrstålet. Då vet han hur djupt han kan borra. Borra först med den vanliga borrfunktionen tills borren gått igenom kakelplattan.

Först därefter slår man på slagborrsfunktionen. På så vis riskerar man inte att plattorna lossnar eller spricker. En plastplugg knackas försiktigt i med en hammare. Sista biten slås den i med hjälp av en skruv, så att luggens krage hamnar bakom kakelplattan.

Hålet förseglas med sanitetssilikon och därpå skruvar rörmokaren i rörhållaren. Silikonen hindrar vatten från att tränga igenom borrhålet och orsaka fuktskador i väggen. Måste man borra mitt i en kakelplatta har rörmokaren ett specialknep.

Hålets centrum markeras med ett vattenpass. Där de båda strecken korsar varandra slås ett litet hål med hjälp av en drivdorn. När man nu borrar i det lilla hålet är man säker på att borrstålet inte glider på det hala kaklet.

När man borrat igenom kaklet sätter man på slagborrfunktionen för att borra in i väggen. Pluggen trycks in i hålet. Skruvpluggar ska alltid tryckas igenom kaklet så att pluggen inte spräcker kakelplattan när skruven dras i.

Till sist fylls hålet med silikon, innan rörhållaren skruvas i. Vill man minimera risken för angrepp av mögel och svamp är det en god idé att alltid försegla borrhål i våtrum.