I stället för ett hål som pluggen passar i får man ett dubbelt så stort hål som man vill ha och så trillar det ut en massa löst väggmaterial. Pluggen kan inte användas, och inte ens om man går upp i storlek blir det särskilt lätt att fästa den.

Då är så kallad flytande plugg en effektiv och säker lösning. Men innan den kan användas behöver man rensa borrhålet ordentligt. Det får inte finnas en massa borrdamm, för då biter inte pluggmassan.

Flytande plugg består av lim och en härdare. De båda ämnena blandas när man pressar ut dem genom blandningsröret. Tvåkomponentsmassa sprutas långt in i hålet. Borrhålet ska fyllas helt. Och det gör inget om hålet blir fyllt över kanten.

Det tar man enkelt bort i efterhand.Massan torkar på 3 till 5 minuter i rumstemperatur. Och överskjutande material kan skäras bort med hjälp av ett stämjärn eller en hobbykniv.

Nu är det bara att dra i skruven och den sitter snart rejält fast.Den flytande pluggen kan användas i betong, tegelsten, gasbetong, gips, puts, trä och spånskivor.