Till att börja med knackar muraren bort det yttersta putslagret med sin murarhammare och med flatmejseln. Notera att det sitter ett gummiskydd på mejseln, som skyddar handen om man slinter med hammaren. Bulten sitter fortfarande orubbligt fast.

Nu använder muraren en kraftig slagborrmaskin i stället. Han borrar in i väggen hela vägen runt bulten. Med jämna mellanrum slår muraren till bulten med hammaren för att kontrollera om den lossnat något.

Arbetet fortsätter med hammare och mejsel till dess expansionsbulten inte har något kvar att fästa i. Den andra bulten behandlas på samma sätt och kan slutligen petas ut ur väggen. De nästan 10 cm djupa hålen ska repareras. Muraren använder ett färdigt reparationsbruk.

En skvätt vatten hälls i spannen och sedan tillför man det torra bruket och blandar tills man får en fast konsistens. Blir den för tunn stannar den inte i hålen. Hålen förvattnas innan muraren slänger på småklickar av reparationsbruket.

Vidhäftningen blir bättre om man slungar in bruket i stället för att tryck dit det. Bruket glättas så att reparationen är i nivå med väggen. Se till att reparationsbruket inte sticker ut från väggen.

När området torkat till drar muraren över reparationen med en fuktig kvast, så att övergångarna jämnas till. Bruket har härdat fullständigt efter en månad och då kan väggen målas.