Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gör Det Själv kurs om tapet och väv

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Man kan nästan inte vara gör-det-självare utan att någon gång själv försökt tapetsera eller sätta upp väv (eller kanske rent av båda) på väggar och i tak. Det är då de flesta upptäckt att det inte var så lätt som vi trodde att få ett perfekt resultat.

Vid inspektion upptäcker vi små bubblor eller veck. Vi ser att tapeten har skrynklats lite i ett hörn, och på ett ställe har våderna inte hamnat kant i kant. OK, vi accepterar kanske några småfel, när vi är hemmahantverkare.

Men det är inte så svårt att lyckas och få ett felfritt resultat. På denna kurs låter Lea Terp dig få följa med henne i arbetet. Och Lea, som är yrkesmålare, visar dig steg för steg hur du ska lyckas – varje gång!

Att sätta upp tapeter eller väv handlar inte så mycket om specialverktyg och maskiner. Det handlar i större utsträckning om sättet de vanliga verktygen används på, och om att kunna några bra knep.

Häng med från början, och se hur underlaget förbereds på rätt sätt.

Det lär du dig i Gör Det Självs kurs om tapet och väv

Kursen publicerades första gången i tidningen Gör Det Själv 2009. Kursen består av 5 delar på totalt 14 sidor:

  • Del 1: Rensa tak och väggar På den första lektionen på Gör Det Självs nya kurs om tapet och väv handlar det om att rensa. Vår målare visar dig hur du får ett rent underlag.
  • Del 2: Spackla tak och väggar På denna lektion kommer du att lära dig spackla skivskarvar och mindre hål och att fullspackla för att få släta ytor. Du får också tips om hur du handskas med fuktfläckar och lättare mögelangrepp.
  • Del 3: Väv i taket Om du använder rätt verktyg och inte sätter upp hela våder på en gång, går arbetet lätt och då blir du snabbt klar med hela taket.
  • Del 4: Mönstrad tapet Du kan dekorera en eller flera väggar med hela tapetvåder eller delar av en våd. Här visar vi hur du lyckas med uppsättningen.
  • Del 5: Små fel är irriterande Det finns ingen anledning att irritera sig på ett litet fel på den stora väggen, när du kan fixa det på ett ögonblick. Se här hur lätt du löser vanliga problem.

Tidningsartikel

Ladda ner tidningsartikeln

Ladda ner artiklen i PDF-format, så som den ursprungligen såg ut i tidningen Gör Det Själv.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka