På den sista lektionen på denna kurs visar vi hur du löser några av de små problem, som lätt kan bli stora när man inte vet hur de ska hanteras. Vi visar dig hur du lätt får bort en bubbla, som du upptäcker i glasfiberväven först när du har målat väggen. Det är nyttigt att känna till, eftersom en glasfiberklädd vägg avslöjar minsta lilla ojämnhet i underlaget. Du lär dig också hur du får tapet och väv att sitta snyggt runt vägguttag, rör, fönster och andra hinder så att resultatet blir perfekt.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Få släta väggar med glasfilt

Slutligen visar vi dig hur du fortsätter tapetseringen runt ett hörn utan att glasfiberväven spricker eller lägger sig i veck. Hemligheten är faktiskt att dela våden exakt mitt på hörnet. Om du däremot ska runda samma hörn med en papperstapet, låter du den första våden fortsätta 3–4 cm in på nästa vägg. Det gäller oavsett om det är inåt- eller utåtgående hörn. Nästa våd sätts upp, antingen hela vägen in i hörnet eller helt ut till kanten på hörnet (om hörnet är utåtgående).

Det låter kanske svårt, men när du har övat ett par gånger går det mycket lätt. Det finns ingen anledning att irritera sig på ett litet fel på den stora väggen, när du kan fixa det på ett ögonblick. Se här hur lätt du löser vanliga problem.