Alla kan måla en vägg, så även du. Men det kan faktiskt vara svårare än man tror, särskilt om du vill måla en vägg med skarpa kanter.

Måla vägg med kant

Gör Det Själv har bett en professionell målare visa några av de metoder som gör skillnad, när man ska måla en vägg med kant. T.ex. använder målaren sällan maskeringstejp längs fotlister och karmar. Hon kan nämligen styra penslen sa? precist att hon inte målar vid sidan av.

Målaren fa?r arbetet att se lekande lätt ut. Vi andra har ofta en tendens att göra saker och ting svårare än de egentligen är.

Maskeringstejp kring skarpa kanter

Hon hoppar ocksa? över tejpningen, om det inte ska målas en bård med skarpa kanter. Här kan hon å andra sidan måla en helt och hållet skarp kant, där färgen inte rinner bakom tejpen på väggen.

Tricket besta?r i att täta tejpen med väggfärg innan du målar den färgade väggen. Det är enklast om du gör en bård, alltsa? en bit icke-färgad vägg pa? 5-10 cm utanför den färgade delen av väggen. Det resulterar i en vackert målad vägg med kant.

Ladda ned artikeln och se hur en professionell målare gör. Så kan du följa hennes råd och få helt raka kanter runt din målade vägg och dina fotlister.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Så lätt kan du spara pengar när du köper färg!

Kanske har det hänt dig. Det har i alla fall hänt oss ... Vi är färdiga med att måla och står med halva (och hela) burkar dyr färg kvar, för att vi har köpt för mycket. Det slipper du om du har mätt ordentligt innan du köper färg. Mät snabbt och exakt med en laseravståndsmätare!

Just nu får du en laseravståndsmätare från MAKA tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 79 kronor + porto!

Klicka här för att se erbjudandet!

VIDEO: Här kan du se laseravståndsmätaren och alla dess funktioner: