Skummattan från Sika finns i olika tjocklekar, t.ex. 3 och 5 mm. Närmaste återförsäljare hittar du på www.sika.com

Skummattan från Sika finns i olika tjocklekar, t.ex. 3 och 5 mm. Närmaste återförsäljare hittar du på www.sika.com

Det traditionella flytande trägolvet kommer alltid att ge efter och låta mer eller mindre ihåligt när man går på det. Oavsett vilken sorts underlag man väljer.

Därför har Sika utvecklat ett system för att slippa detta. Lösningen kallas AcouBond och består av ett elastiskt lim och en 3 mm tjock skummatta med avlånga spår i.

När mattan är utrullad på ett helt plant undergolv appliceras limmet i mattans avlånga spår med en fogpistol. Det flytande trägolvet läggs nu ovanpå mattan, så att det limmas fast i undergolvet.

En akustisk matta i kombination med limning ger en maximal reducering av stegljud och rumsklang. Underlaget är stabilt och kan stå emot tryck.

Här lägger vi det ljuddämpande golvet på betong. Mattan kan även läggas på t.ex. klinkers och trägolv.

Undergolvet måste förberedas

Oavsett underlag måste det vara helt plant, så du måste få bort alla ojämnheter innan du sätter igång.

När trägolv läggs på ett betonggolv måste du sätta en ångspärr, så att fukten inte kan tränga upp i träet.

Då trägolvet limmas fast kan man inte bara lägga en ångspärr av t.ex. plastfolie. Istället rollar man en särskild primer på undergolvet som fungerar som tätskikt och ger en god vidhäftning av limmet.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: 10 bullerproblem: Här är lösningen

Hämta bygginstruktionen och få en steg för steg-guide

I bygginstruktionen som du kan hämta här på sidan, visar vi dig hur du förbereder bjälklaget, rullar ut mattan och fäster golvbrädorna i bjälklaget. Följer du vår instruktion är det inte särskilt svårt.