Stort tema om fönster och dörrar

Vi går bland annat igenom hur man tar bort en gammal altandörr, monterar den nya och tätar det hela med ett gediget fogarbete.

Dina fönster och dörrar bidrar mycket till utseendet på din fasad. En sliten eller trasig dörr kan snabbt få ett övrigt helt vanligt hus att se förfallet ut, och det samma kan gälla äldre och otidsenliga fönster.

Därför är det en god idé att ha koll på hur du själv kan byta dina dörrar och fönster.

I vårt tema om fönster och dörrar går vi igenom:

  • hur du byter en dörr. Vi visar dig allt från avmontering till hur du avslutar med ett gediget fogarbete.

  • vad du ska titta på när du köper nya fönster. Det är omöjligt att hålla kolla på alla de små skillnaderna mellan dyra och billiga fönster. Med vår guide får du en överblick.

  • hur du byter ett fönster Det kan värka omständligt att byta ett fönster, men det är faktiskt inte så svårt. Vi visar dig hur du gör.

  • hur du gör ett hål i en bärande vägg Man kan öppna en bärande vägg, så länge man vet vad man gör. Vi visar dig vad du ska vara uppmärksam på.

  • några "quick fixes", så att du enkelt kan reparera dina fönster och dörrar Knarrar dörren, sitter fönstret fast eller har tätningslisten gått sönder. Vi visar dig ett antal reparationer för dina fönster och dörrar.