Var mycket försiktig, eftersom det tunna glaset lätt spricker. Byt till ett stämjärn om det inte räcker med spackelspaden. När kittet är borta ska alla små glasstift bort. Man kan använda en vanlig avbitare för att dra ut dem. När alla stift och allt kitt är borta kan glaset försiktigt lyftas ut. Sitter glaset fast, bara en aning, i något hörn är det stor risk att man knäcker glaset.

Falsen ska vara helt ren innan man kan lägga i ett nytt glas. Och här är multicuttern ett fantastiskt verktyg. I stället för att stå i timmar och rensa med hjälp av ett stämjärn kan man fixa jobbet på ett ögonblick med hjälp av multicuttern.

Med hjälp av det runda sågbladet är det ingen konst att rensa falsarna helt från gammalt hårt kitt och färgrester. Med det runda bladet kommer man inte in i hörnen ordentligt, så här får man byta till det raka klingan som är precis lika effektig, men lättare att komma till med.

För att få bort alla ojämnheter i falsarna kan man montera slipsulan på multicuttern och slipa rent med ett fint sandpapper. Den trekantiga slipsulan kommer in ordentligt i alla hörn och kan slipa både vågrätt och lodrätt. Rensa alla falsar på samma sätt och ge fönstret en omgång grundfärg. Sedan är allt klart för att sätta i nya fönster och kitta fönstret.

LÄS OCKSÅ: Bli expert på multiverktyget på 5 minuter