Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få mer plats i badrummet med ett fönster i snedtaket

Skriv ut Spara artikel

Det är svårt att utnyttja utrymmet under snedtak optimalt. Men om du sätter i ett eller flera fönster, känns rummet betydligt större, både på grund av ljuset och för att ståhöjden under fönstret blir betydligt bättre. Saknar du t ex en liten toalett en trappa upp, kan fönstret vara den detalj som krävs för att göra det möjligt.

Ett takfönster ökar ståhöjden i rummet så mycket att du genom att sätta toalettstolen under fönstret kan göra en toalett eller ett litet badrum i ett rum med snedtak.

Ett takfönster ökar ståhöjden i rummet så mycket att du genom att sätta toalettstolen under fönstret kan göra en toalett eller ett litet badrum i ett rum med snedtak.

Har du en tvåvåningsvilla men saknar toalett en trappa upp? Då står en ny toalett förmodligen högt upp på önskelistan. Kanske tror du att det inte går eftersom det finns så mycket snedtak. Men snedtak behöver inte vara ett hinder.

Snedtak begränsar ståhöjden, men den ökas rejält om du sätter in ett takfönster. När isoleringens tjocklek försvinner, ökar du ståhöjden och plötsligt kan du på väldigt liten yta få plats med den önskade toaletten. Om du nöjer dig med en toalett och inte ska ha en dusch också, är det inte så komplicerat eftersom en toalett inte ställer lika hårda krav på våtrumssäkring som en dusch gör.

Fönstret kan sättas i inifrån och är en standardprodukt som finns på de flesta byggmarknader. Om du sätter det så högt och nära inpå taket som möjligt, får du största möjliga yta där du kan stå upprätt.

Den största utmaningen när man gör en ny toalett en trappa upp är rördragningen med anslutning av tappvatten och avlopp. Här måste du anlita en auktoriserad VVS-are, men resten av jobbet ska du kunna göra själv.

Problem
Utan takfönster behöver en människa gå lite längre in i rummet för att kunna stå upprätt. Det betyder att det är så gott som omöjligt att få plats med både toalett och handfat i rummet.

Lösning
Med ett takfönster ökar ståhöjden i rummet avsevärt och det blir möjligt att stå närmare ytterväggen under takfönstret. Du kan alltså ha en toalett på väldigt liten yta - med toalettstolen under fönstret och ett handfat på väggen till vänster.

Översikt över hantverkarpriser och Gör-det-själv-priser

logga in eller köp tillgång

Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.

Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa

password_reset.form.password_is_changed

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Artikel: Få mer plats i badrummet med ett fönster i snedtaket
Totalt pris: null purchase.price.currency
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kr.
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka