Mät rätt för nya fönster Var noggrann. Alldeles för många fönster levereras med felaktiga mått. Nästan alltid beror det på att man har mätt fel, och det får man själv stå för. Vi visar hur du mäter och hur du anger var gångjärnen ska sitta.

Montera fönstren själv Spara mycket pengar. Det är faktiskt rätt lätt att själv montera sina nya fönster – när man vet hur det ska göras. Vi visar vad du ska göra för att själv montera fönstren på några få timmar. Du sparar mycket pengar på det!

Du kan nästan inte se skillnad Plastfönster är fula, påstås det. Nej, det är de inte, och vi törs slå vad om att du inte ens på nära håll kan se skillnad mellan fönster av plast och fönster av trä eller aluminium. Vi gör upp med gamla myter om fönster.

Skrapa och måla fönstren Gamla fönster kan bli ännu äldre. Om du är rädd om dina fönster och underhåller dem regelbundet med slipning och målning, finns det knappast någon gräns för hur gamla dina fönster kan bli.

Klipp och vik fönsterbleck Även fönsterbleck kräver underhåll, annars blir det nödvändigt att ersätta dem med nya. Vi visar hur du klipper och viker en standardprofil och monterar den på fönsterkarmen. Det är enkelt och mycket billigt.

Så här tillverkas fönster Robotar har tagit över snickarens arbete. Häng med oss på besök på en toppmodern fönsterfabrik och se hur det går till att tillverka ett träfönster. Vi är med från det att virket kommer tills fönstret är klart för leverans.

Rädda det gamla fönstret Du behöver inte kassera ett fönster när det har angripits av röta. Lokalisera angreppet, begränsa det och eliminera det. Vi visar hur det går till att laga en rötskadad karm utan att ta bort den. Det kan du också göra.