Vi börjar med att montera av det gamla handtaget. Det gör man enkelt genom att skruva ur de två skruvarna och dra ut handtaget. Sätt i det nya handtaget och kontrollera om centrumpinnen passar i längd. Det gör den inte här.

Pinnen är en centimeter för lång och måste kortas av innan man kan montera handtaget. Hantverkaren markerar direkt på pinnen var den ska kapas. Fäst pinnen ordentligt i ett skruvstäd och såga av den överskjutande biten med en bågfil. Nu stämmer den i längd, men handtaget kan inte pressas in helt och hållet på grund av kragen vid handtaget.

Därför utvidgar hantverkaren hålet i dörren en aning och nu kan det nya handtaget monteras. Till att börja med ska det bara monteras med vanliga skruvar som man kan skruva ur igen. Före slutmonteringen måste man kontrollera att både lås och handtag sitter helt perfekt och både kan öppnas och stängas utan problem. Här funkar det perfekt, så därför skruvar hantverkaren ut skruvarna igen. Handtaget ska nu monteras permanent med de tre medföljande envägsskruvarna. Spåren i skruvhuvudet är konstruerade så att skruven bara kan dras i, aldrig skruvas ur.

Då går det inte för en eventuell tjuv att skruva loss handtaget. Och det går inte heller att låsa upp det elektroniska låset utan att kunna koden.