Bubbelplasten isolerar så temperaturen blir högre och de plantor som du ställer in i tältet får det varmare än om de bara stod i växthuset. Du behöver naturligtvis inte investera i ett färdigt tält.

Det räcker med att du fäster bubbelplast på växthusets väggar, så som vi gjort här. Om det bara är risk för lite nattfrost ute kan en fiberduk vara lösningen. Men tidigt på våren behöver plantorna allt ljus de kan få. Därför ska du vänta med att lägga duken över plantorna tills solen gått ner.

Kom också ihåg att ta bort duken igen nästa morgon så plantorna kan glädjas åt solen. Ett lager fiberduk tar bort cirka 20 % av ljuset. Men är det kallare än 5 grader är det bäst att behålla duken på även under dagen. Om du återanvänder fiberduken från i fjol, och då hade problem med allvarliga sjukdomar i växthuset bör du kontrollera fiberduken noga.

Är det mycket smutsig är det kanske på tiden att du byter ut den mot en ny. Har du varit tidig med utplantering av t ex tomatplantor, och det plötsligt varnas för nattfrost kan fiberduken också hjälpa till att hålla värmen. Svep in plantorna ordentligt.

Fiberduken håller dem varma precis som ditt täcke håller dig varm i sängen om natten. Även krukor som har varit inpackade under vintern kan behöva en duk.Ett par stearinljus kan också vara till hjälp.

De höjer de temperaturen lite, men de skapar också luftcirkulation. Luft i rörelse är varmare än stillastående luft. Därför kan stearinljus göra skillnad även om det inte ser så ut.