Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Du får full valuta för pengarna när du bygger detta växthus. Det går dessutom ganska snabbt och arbetet är enkelt. En annan fördel är att materialen är billiga.

I växthuset kan du odla grönsaker av olika slag, även exotiska och värmekrävande växter. Du kan också använda det för vackra blommor. Oavsett vad du odlar så ger växthuset lä och ly och det finns plats för ett bord och ett par stolar så du kan sitta och njuta av värmen och dina växter.

Varje sida görs som en stor ram av 45 x 45 mm reglar. Eftersom du inte behöver såga tappar eller sinka utan i stället sätter ihop delarna med skruvar och beslag går det snabbt och arbetet är enkelt.

Till fönster har vi valt en kraftig plastfolie av den typ som används i segel, kapell, tält och liknande. Den fäster du med häftklammer och kompletterar med en täcklist utanpå klamrarna. Kraftig klar plast kan köpas av bl.a. segelmakare och brukar ha en rullbredd på 130–140 cm och det har vi tagit hänsyn till här och låtit höjden på varje fönster motsvara bredden på plasten.

Om du hittar plast med annan bredd, t.ex. växthusplast, klar vaxduk , armerad plast eller liknande så kan du förstås ändra höjden på fönstren. Tänk på att plasten ska vara UV-beständig.

Allt trä grundas med olja och stryks sedan med utelasyr eller färg. Helst innan delarna sätts ihop.