Redskapsbod

Om du letar efter en billig redskapsbod som kan byggas ihop på en halv dag ska du gå till brädgården. Här brukar det finns specialerbjudanden på färdiga set till ett överkomligt pris för de flesta tomtägare.

Vill du kompromissa?

Genom att välja en sådan lösning är det dock ofta vissa saker som du måste kompromissa med. Du får nämligen inte ett förråd som håller i många år framöver. Du får inte en redskapsbod som är skräddarsydd för just dina behov. Och du får heller inte en bod som kan kombineras med andra lösningar, som till exempel en liten mysig övertäckt terrass.

Bygg dina egna skräddarsydda lösningar

Vill du ha en redskapsbod som passar perfekt i din trädgård och har plats för alla dina trädgårdsredskap kan du med fördel bygga den själv. På det viset får du möjlighet att själv bygga en bod med skräddarsydda lösningar och med plats för en myshörna eller liknande.

Välj rätt material för dig

När du bygger själv har du möjlighet att välja exakt de material som passar just dina behov. Du kan på det viset få en redskapsbod av en betydligt högre kvalitet än vad du kan köpa som färdigt set.

Greppa sågen och skruvdragaren

Om du vill ha en sådan redskapsbod får du själv sköta sågandet och skruvandet. I artikeln visar vi dig hur vi bygger en bod som passar våra behov. Men fundera på vilka behov av förvaring av redskap, verktyg, utemöbler o.s.v. du har – och lägg till dina ändringar till ritningarna innan du sätter igång.

Lär dig nya tekniker

Oavsett om du vill bygga boden, eller om du bara vill få inspiration av de olika teknikerna, finns det massor att lära i artikelns olika kapitel. Du lär dig bland annat att sätta stolpar, att anlägga terrass, att lägga taksparrar, att bygga sidorna och att klä boden med panel.

LÄS OCKSÅ: Allt om redskapsbodar