Konstruktionen skulle vara lätt. Det var Niels Larsen överens med sin fru om, när de funderade på att bygga tak med lägivande väggar på den solrika uteplatsen. Men de visste inte hur den skulle se ut. Inte förrän paret råkade få syn på en del av en paviljong i en tidning. Det gav inspiration och Niels satte sedan igång och ritade.

Han är byggnadssnickare och har dessutom en examen som konstruktör, och på sitt arbete har han datorer som kan göra ritningar 3 dimensionella. Det innebar att varenda liten detalj var genomtänkt och ritad innan Niels köpte en enda skruv. Även om han är snickare och konstruktör, var det knepigt att få en så lätt konstruktion som möjligt. Men lösningen blev att takskivorna och glaset ger stadga åt byggnaden, för den saknar takstolar och kryssförband.

Uterummet ska förlänga sommaren, och det gjorde det redan första året, för Niels blev inte klar förrän i oktober.