Du kan kolla om vattnet står och rinner genom att lägga en servett längst bak i toalettskålen. Där ska vara helt torrt innan du sätter servetten på plats. Även om man inte ser det med blotta ögat, kan man tydligt se att toaletten läcker.

Redan på en minut är servetten fuktig, och efter fem minuter är den genomblöt. Det råder inget tvivel om att toaletten läcker hela tiden.

Inte mycket, men tillräckligt för att höja den årliga förbrukningen med 100 kubikmeter, en utgift på cirka 3 000 kronor. Här finns pengar att spara på att reparera eller byta ut toaletten.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Se upp så att du inte förstör golvvärmen!

När du monterar en ny toalett kan du antingen limma eller skruva fast den. Om du väljer att skruva fast den, och ska borra i golvet, måste du veta exakt var golvvärmeslangarna sitter. Om du träffar en av slangarna kan du förstöra din golvvärme. Den elektriska golvvärmen kommer att kortsluta – den vattenburna kommer att gå sönder och du riskerar en vattenskada.

Den infraröda termometern hjälper dig!

När du ska ta reda på exakt var värmeslangarna till golvvärmen sitter kan du använda en infraröd termometer. Du pekar med laserpunkten, och där det är varmast sitter värmeslangarna.

Just nu får du en infraröd termometer tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 49,50 kronor + 39,50 kronor i porto och exp. avg. Du sparar 597 kronor.

Ja tack: Jag vill se erbjudandet och läsa mer om den infraröda termometern!

Här kan du se en video av hur den infraröda termometern fungerar: