Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Detta ska du ha koll på innan du renoverar badrummet

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Med noggrann planering undviker du misstag och får de bästa och billigaste lösningarna när du renoverar badrummet. Här kan du se vad det lönar sig att ha koll på.

Nytt badrum – detta ska du ha koll på

FÅ KOLL PÅ RÖREN till de olika installationerna – vilket är inlopp och vilket är avlopp? Kan du återanvända dem? Ska det ändras på någonting? Eller måste du dra nya rör?

KONTROLLERA RÖR OCH ELINSTALLATIONER. Är vattenrören gamla och genomrostade? Om de ska bytas, så gör det i samband med renoveringen.

AVGÖR HUR MYCKET DU SJÄLV VILL GÖRA, och om du ev. vill anlita hantverkare till delar av renoveringen. Kom ihåg att VVS- och elarbeten (helst även avloppsarbeten) SKA göras av auktoriserede hantverkare.

FÅ EN SKRIFTLIG OFFERT, om du anlitar hantverkare, så att du inte riskerar att priset skenar iväg.

GÖR RUMMET REDO, om du använder hantverkare. Ska du t.ex. dra om rören är det en god idé att blottlägga dem, så att VVS:aren kan komma åt. Det gör projektet billigare.

GÖR NOGGRANN RESEARCH PÅ MATERIAL, så att du vet exakt vad du vill ha – golv, tak, väggar, armatur osv. Och se till att få hem materialet i tid så att du inte riskerar att projektet avstannar för att det saknas delar.

STORA PLATTOR KRÄVER ETT JÄMNARE GOLV ÄN SMÅ PLATTOR, så det måste du tänka på när du väljer golvkakel.

TA REDA PÅ VILKA VÅTRUMSREGLER SOM GÄLLER, och hur ditt badrum ska våtrumssäkras.

VAR NOGGRANN, om du renoverar badrummet själv. Följ alla regler för våtrum och dokumentera arbetet. Då riskerar du inte att få allvarliga fuktskador i huset, och slipper bekymmer med försäkringsbolag om någonting skulle hända.

GÖR EN REALISTISK BUDGET, när du har koll på alla material och ev. kostnader för hantverkare. Du kan bli förvånad över hur mycket det faktiskt kostar. Och märker du det först halvvägs in i projektet är det svårt att ändra sig.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka