I det här badrummet har vi lämnat plats åt en spegel och muraren har gjort en pappersschablon som passar precis i hålet. Schablonen lämnas till en glasmästare så att spegeln kan måttanpassas. På den här väggen sitter det redan ett lager pvc som måste bort innan vi kan sätta upp värmeslingan. Annars hamnar inte spegeln i liv med kakelväggen.

Hantverkaren skär ut runt ett område som är lite större än värmemattan som ska sättas upp. Han använder en hobbykniv och eventuellt en hammare samt ett avlagt stämjärn för att lossa pvc:n.När plasten är borta sätter han upp värmemattan. Den är eldriven och används även i stället frö vattenburen golvvärme.Mattan är självklistrande och därför lätt att fästa.Vi borrar två hål för ledningarna med en 10 mm borr.

Du får inte själv ansluta mattan, det krävs en auktoriserad elektriker för det.När alla ledningar dragits och är ur vägen lägger muraren på kakelfix över nätet så att ledningarna precis täcks, inte mer.n måste vara försiktig så att nätet inte skadas. När fixet väl torkat hjälper det till att fördela värmen från nätet till spegeln. Där ledningarna går in i väggen monterar muraren tillfälligt ett par plankor, som håller in sladdarna i fixet medan det torkar. Nästa dag har fixet torkat och plankbitarna kan plockas bort.

Spegeln har kommit från glasmästare och nu lägger muraren på ett snabbtorkande kakelfix. Det kammas upp och fördelas jämnt med en 4 mm tandspackel.Spegeln måste sättas upp omedelbart. Det krävs två personer för att sätta upp en så här stor spegel. Spegeln trycks in i kakelfixet och justeras in så att den håller samma fogbredd hela vägen runt.I botten stöttas spegeln upp med ett par kilar i fogen, så att spegeln inte glider innan fixet torkat. Slutligen fogar muraren runt spegeln med samma sorts fogmassa som i resten av kakelväggen. Till sist använder han en fuktad filtbräda så att fogen blir helt slät och fin.Nu sitter spegeln på plats och immar aldrig mer igen.