Hängaren ska vara 40 cm lång, och hantverkaren har valt en bredd som stämmer precis med bredden på de stavar bänkskivan är gjord av.Han mäter ut för tre hängare. En i mitten och en på vardera sidan, 7 cm in från kanterna.

För att vara säker på att få hängarna på en rät linje mäter han upp från kanten. Han väljer 10 mm träplugg som hängare. Och därför borras hålen med en 10 mm pluggborr.

Pluggen sätts i med en uppåtriktad vinkel så att inte kläder eller handdukar ramlar av. För att få samma vinkel på alla tre hängarna använder han en vinkelhake ihop med en smygvinkel.

Genom att lägga an smygvinkeln mot vinkelhaken kan han ställa in hängarnas vinkel. Och genom att rikta borrmaskinen efter smygvinkeln kan han nu borra ett vinklat hål med rätt gradtal.

Därmed kan också samtliga hål borras i rätt vinkel. Hålen görs 1 cm djupa. När hålen är klara testar hantverkaren med en plugg i samtliga hål så att han är säker på att allt passar ihop.

Handdukshängaren sågas sedan ut ur bänkskivan. Till det använder hantverkaren en sänksåg med sågskena.Skenan läggs upp längs kanten på den stav hantverkaren valt ut och därmed skär sågen precis längs kanten på staven.

Det 3 mm spår som klingan gör avverkas från omkringliggande trä. Sågskenan ska alltid placeras på den del av arbetsstycken som ska användas och som sågas loss.

Eftersom det blir omöjligt på andra sidan tvingas hantverkaren markera var sågen ska skära för att den inte ska skada den aktuella stavbiten. Den markeringen görs alltså 3 mm in på den del av arbetsstycket som inte ska användas.

Nu skär sågen precis längs stavens andra sida.Slutligen återstår bara att kapa av skivan i andra ledden. Eventuellt kan snittytorna jämnas till med ett sandpapper i korn 120.

Pluggarna trycks i och handdukshängaren är klar. Du kan eventuellt avsluta med att de den omgång träolja, för att få upp mer karaktär i träet.