Cookie- och Sekretesspolicy


Årets bästa trädgårdsverktyg

Vi har utsett de trädgårdsverktyg som utmärkte sig mest under 2015 och som har förtjänat titeln som årets bästa batteridrivna trädgårdsverktyg. Här ser du hela listan.


RYOBI RHT 1851 R 15


Ryobi I årets stora test av häcksaxar la Ryobi beslag på översta steget på prispallen med en välbalanserad och stark modell.

Svärdet är 50 cm långt och av toppkvalitet. Knivarna klipper utan besvär, vibrationer eller buller av grenar på 10–15 mm. Det tar endast en timme att ladda batteriet och därför kan man arbeta hur länge som helst om man har ett extra batteri.

Prisbild: 1700 kr. - www.ryobitools.se
MAKITA BUK360DE


Makita Under året imponerades vi av att man kan tillverka en jordfräs med bra styrka när energin kommer från ett batteri. Vi har ännu inte sett den i Sverige, men i utlandet har Makita flera modeller som använder dubbla 18-voltsbatterier eller ett på 36 volt.

Fördelarna är att det är miljövänligt, arbetet går tyst och man slipper bensinos. Arbetsbredden är 35 cm och man klarar 65 kvm på en laddning.

Förväntat pris: 13000 kr. - www.makita.se
GARDENA COMFORTCUT 18/23R


GardenaOm du letar efter en lätt och smidig grästrimmare så har Gardena en modell som inte väger mer än 2,8 kg.

Klippbredden är 23 cm och redskapet har justerbart handtag och teleskopskaft för perfekt inställning efter användarens längd. Med 18-voltsbatteriet på 2 Ah kan man arbeta i 20 minuter på en laddning.

Prisbild: 1500 kr. - www.gardena.se
BILTEMA BLM 37


Biltema

Batteridrivna gräsklippare ökar sina marknadsandelar och maskinerna blir bara bättre och bättre för varje gång vi testar.

I år var det Biltemas modell som fick titeln ”Bra Köp”. Den klarar 740 kvm på en laddning. Klippbredden är 37 cm och 36-voltsbatteriet laddas på 3,5 timmar.

Prisbild: 1300 kr. - www.biltema.se
STIGA SBV AE


StigaMedan praktiskt taget alla konkurrenter har valt 36 volt till sina större trädgårdsmaskiner har Stiga satsat lite mer och försett sina nyaste maskiner med 48-voltsbatterier.

De ger extra styrka åt maskinerna vilket inte minst märks i lövblåsen, som har ett maximalt lufttryck på 83 meter i sekunden.

Prisbild: 1600 kr. - www.stiga.se
BLACK & DECKER GKC3630L20


Black & DeckerHade någon för 10 år sedan sagt att motorsågar lika gärna kan vara batteridrivna, så hade vi skakat på huvudet och sagt ”dumheter!”. I dag finns det många.

Black & Deckers senaste modell klarar 30 cm stammar och kan såga 560 gånger genom en 35 mm tjock gren på en laddning. Sågen väger endast 3,8 kg och har automatisk kedjesmörjning och enkel kedjesträckning.

Prisbild: 2600 kr. - www.blackdecker.se
STIHL HSA 25


StihlVill du kunna ansa dina buskar, så ska du kika på den nya kombinerade busk- och grästrimmaren från Stihl. Vi har aldrig sett så enkelt och smidigt byte från den ena saxen till den andra.

Batteriet, som är på 10,8 volt och 2,0 Ah, har specialutvecklats till just denna handklippare för att ge den optimal funktion och inte minst optimal ergonomi. Det har man verkligen lyckats med.

Prisbild: 1200 kr. - www.stihl.seÄr du prenumerant? Kolla in årets verktyg

Som prenumerant på tidningen kan du hämta hela översikten över årets verktyg direkt, och vips! – så är önskelistan klar!

Är du inte prenumerant kan du snabbt bli det här för bara 19 kronor. Du får ditt prenumerationsnummer direkt, så att du kan upprätta en profil och få tillgång till HELA Gör Det Själv.

Relaterade artiklar

 • TEST: Vi testar 8 trimmers på batteri

  TEST: Vi testar 8 trimmers på batteri

  30/05 Slipp sladden och byt till en batteridriven kanttrimmer. Den är lika bra, och du slipper besväret med förlängningskablar.

 • TEST: Välj rätt grästrimmer

  TEST: Välj rätt grästrimmer

  29/06 Du behöver inte snubbla på sladdar när du trimmar kanter. De nya batteridrivna grästrimmarna fixar jobbet. Vi har testat 8 stycken. Se vilken som vinner!

 • TEST: 8 batteridrivna häcksaxar

  TEST: 8 batteridrivna häcksaxar

  03/05 Ergonomin är viktig när man ska använda en batteridriven häcksax då batteriet väger en del. Vi har testat 8 olika och tipsar om den bästa.

 • Klara, färdiga, KLIPP!

  Klara, färdiga, KLIPP!

  08/06 Köper du en rejäl el-häcksax går arbetet som en dans. Du måste bara se till att köpa en som matchar dina behov. Vi har testat sju populära modeller.

 • TEST: Batteridrivna gräsklippare

  TEST: Batteridrivna gräsklippare

  28/04 Slipp oväsen, avgaser och avklippta sladdar med en batteridriven gräsklippare. Vi testar 7 av de starkaste modellerna, och vinnaren är en riktig mästarklippare.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Trädgårdsmaskiner – Årets bästa trädgårdsverktyg 2015

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss