Cookie- och Sekretesspolicy


Snigelstaket

Sniglar har aldrig varit något större problem i Mettes trädgård. Och den spanska skogssnigeln, mördarsnigeln, har ännu inte hittat till de här markerna.

Trots det gjorde hon vissa förberedelser redan när hon anlade trädgården. Hon har skaffat ett specialanpassat skydd mot sniglar. Snigelstaketet ska sättas upp i den här rabatten, där Mette planerar att odla sallat – en av sniglarnas favoriter.

Rabatten mäter 1x2 meter.Snigelstaketet är tillverkat av galvaniserat stål, som lätt monteras ihop med hjälp av specialkonstruerade hörn till en sluten inramning av rabatten.

Det som håller sniglarna borta från rabatten är metallvecken högst upp på stålskivorna. Om en snigel försöker klättra upp kommer den att misslyckas och falla ner igen. Snigeln kan helt enkelt inte forcera staketet. Snigelstaketet levereras i en meter långa bitar.

De är 27 cm höga och har ett veck på fem centimeter högst upp, samt ett encentimeters veck ytterst.Om din snigelsäkrade rabatt ska vara längre än en meter måste du använda flera enmetersskivor, som här.Pressa först ner skivan 5-10 cm i marken.

Därefter förlänger du staketet genom att trycka ner nästa skiva med några centimeters överlapp mot den förra. Hörnen trycks också på plats över båda de angränsande skivorna. Nu är snigelstaketet färdigmonterat.

De gröna växtdelarna som syns på jorden är inte ogräs, utan delar av gröngödslingsplantan honungsört, som vändes ner i jorden i samband med att rabatten förbereddes som en del av den nya köksträdgården.

Växtdelarna hjälper till att göra jorden näringsrik för den sallad som du snart med lugn i sinnet kan plantera ut här. Även om den här konstruktionen ger dig en snigelfri rabatt i köksträdgården ska du ändå vara noga med att löpande plocka bort ogräs längs snigelstaketet.

Annars riskerar du att sniglarna smiter in i rabatten genom att klättra upp på ogräset.

Relaterade artiklar

 • ROSOR: Uppbindningstråd till klängrosor

  ROSOR: Uppbindningstråd till klängrosor

  30/09 VIDEO: Vill du att dina rosor ska växa upp mot en vägg behöver du normalt binda upp dem i något. Det hjälper dig att styra hur de växer samtidigt som de inte riskerar att knäckas om det skulle blåsa.

 • ROSOR: Roskratta

  ROSOR: Roskratta

  30/09 VIDEO: Rosorna står ofta tätt i en rosenrabatt. Ändå letar sig ogräset fram. När man ska rensa i rabatten är det en fördel om man har en särskild roskratta, som den här.

 • ROSOR: Sekatörer

  ROSOR: Sekatörer

  30/09 VIDEO: Det går inte att slippa undan beskärningen om man har rosor i trädgården. Med rätt verktyg går det mycket bättre från allra första början.

 • KÖKSTRÄDGÅRD:Mjuk övertäckning

  KÖKSTRÄDGÅRD:Mjuk övertäckning

  26/09 VIDEO: Man behöver ofta täcka över olika grödor vid olika tillfällen i köksträdgården. Här har Mette till exempel lagt ett fågelnät över sina ärtor. Utan nätet hade hon inte kunna skörda en enda ärta, eftersom fåglarna hade ...

 • PERENNER: Kemikalier

  PERENNER: Kemikalier

  22/09 VIDEO: Det finns andra bekämpningsmedel än glyfosat-baserade Roundup på marknaden.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss