Cookie- och Sekretesspolicy


Mjuk övertäckning

Man behöver ofta täcka över olika grödor vid olika tillfällen i köksträdgården. Här har Mette till exempel lagt ett fågelnät över sina ärtor. Utan nätet hade hon inte kunna skörda en enda ärta, eftersom fåglarna hade ätit upp dem direkt.

Hon använder också fiberduk flitigt. Det är ett bra material att använda för att främja tillväxten under den tidiga våren. Duken gör att temperaturen höjs några grader.

Den skyddar också plantorna mot blåst. Och plantorna kan andas under fiberduken samtidigt som vatten kan tränga igenom ner till demI den finare ändan använder hon ett genomsläppligt insektsnät.et sätter Mette alltid över kålplantorna för att hindra kålfjärilen från att lägga ägg på kålbladen.

Nätet håller flygande insekter ute, men både vatten och solljus tränger igenom. Själva tunneln är hemmabyggd med hjälp av några elrör och en symaskin.
Även om nätet är en dyrare lösning så håller den bra. I den här trädgården har den hemmabyggda tunneln använts i åtta år.

Fiberduk eller insektsnät är båda bra att använda för att hålla igång jordgubbarna. Men så snart de går i blom ska övertäckningen plockas bort, så att bina kommer åt att pollinera blommorna.Senare under säsongen kan nät och duk användas för att skydda morötterna, när morotsflugan är ute på jakt.

På så vis skyddar du grödan från angrepp av morotsflugans larver. En plasttunnel kan fungera som ett litet drivhus. Kom ihåg att hålla ett öga på solen, det blir snabbt varmt under plasten.

En vanlig eftermiddag med starkt solsken kan alla växter under plasten brännas, om du inte ser till att ventilera. Lyft upp plasten i båda ändarna eller lyft upp den på mitten. Plasten är också till god nytta om du vill odla tidig potatis, eller bara vill hålla jorden varm.

Relaterade artiklar

 • Smart vattenslang från Hozelock.

  Smart vattenslang från Hozelock.

  27/07 Med Hozelocks nya vattenslang är det SLUT med trasslet. Slå på vattnet, och slangen vecklar ut sig till tre gånger sin längd.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 1: Rengöringsredskap

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 1: Rengöringsredskap

  21/11 VIDEO: Det mest nödvändiga redskapet du behöver köpa till din damm är en håv. De finns i många olika storlekar och längder. Håven ska naturligtvis passa till storleken på din damm. Men se gärna till att den är längre än vad ...

 • KLÄTTERVÄXTER: Insektssåpa

  KLÄTTERVÄXTER: Insektssåpa

  14/11 VIDEO: Om du har klätterväxter inomhus – t ex i växthus eller vinterträdgård – kan det vara lätt att få olika sorters ovälkomna gäster.

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Räta av med en mall

  INRED TRÄDGÅRDEN: Räta av med en mall

  26/10 VIDEO: Om du ska utvidga den existerande beläggningen i trädgården är det helt avgörande att du får precis samma nivå som på den befintliga beläggningen.

 • ROSOR: Uppbindningstråd till klängrosor

  ROSOR: Uppbindningstråd till klängrosor

  30/09 VIDEO: Vill du att dina rosor ska växa upp mot en vägg behöver du normalt binda upp dem i något. Det hjälper dig att styra hur de växer samtidigt som de inte riskerar att knäckas om det skulle blåsa.

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss