Cookie- och Sekretesspolicy


Test av kedjesågar

Kedjesågen är en utmärkt hjälp då man ska beskära eller fälla träd och såga ved. Vi har testat tre eldrivna modeller och tre som går på bensin, alla för hobbybruk. Vi utser två vinnare, en i varje kategori – valet mellan bensin och el är ditt.

En riktig kedjesåg är en kraftfull maskin, som naturligtvis både för oväsen och luktar bensin. För de eldrivna modellerna kan det väl ändå inte vara så mycket styrka i?

Den uppfattningen har vi mött – och vi har nog varit benägna att hålla med. Men inte längre. För som testet här visar, så klarar de eldrivna sågarna på ett utmärkt sätt alla de uppgifter vi har givit dem: att såga vedklabbar, beskära grenar på större träd och fälla mindre i trädgården. Den slutsatsen har inte vi själva dragit utan en skogshuggare, som vi bad testa alla sex sågarna.

De eldrivna modellerna har med tiden blivit så starka, att de mycket väl matchar sina bensindrivna släktingar, så länge de inte ska med ut i skogen och fälla stora träd. De eldrivna kedjesågarnas största nackdel är sladden. Du måste ha tillgång till el i närheten. För de flesta villaägare är det lyckligtvis möjligt att dra ut en förlängningssladd, lyckligtvis därför att elsågarna har många fördelar. De är t.ex. lättare att underhålla och behöver inte bensin och olja för att startas. eldrivna sågarnas stora nackdel är sladden – du måste

Kom ihåg säkerheten

Självklart ska du välja en bensindriven såg om du har en stor tomt utan möjlighet att dra ut en förlängningssladd. Eller om du har tillgång till en större skogsmark där du ska såga upp stora mängder ved. Vad du än väljer ska du tänka på din egen säkerhet. Skyddsbyxor är obligatoriska, även när du använder en eldriven såg. Du ska också ha skyddsglasögon och hörselskydd, för även med en elsåg kan du såga dig i benen.

Relaterade artiklar

 • Här är marknadens bästa kedjesåg
  Test

  Här är marknadens bästa kedjesåg

  01/09 Vi har testat åtta kedjesågar – alla till ett överkomligt pris. Se här vilken som blev den suveräna vinnaren med absolut toppbetyg.

 • VIDEO: Kedjesågen är slö

  VIDEO: Kedjesågen är slö

  16/06 En sliten kedja ger en slö såg, vilket gör den farlig att arbeta med. Gör kedjan på kedjesågen skarp igen för säkerhets skull. Se hur i den här videon.

  Svårighet 1/4
 • Var rädd om kedjesågen

  Var rädd om kedjesågen

  29/04 Det är en hel del du kan göra för att din kedjesåg ska fungera både bra och säkert. Vi har samlat alla goda råd åt dig.

 • TEST: Den bästa excenterslipen
  Test

  TEST: Den bästa excenterslipen

  10/11 Vi har testat åtta populära excenterslipar på marknaden. Se den överlägsna testvinnaren OCH det bästa köpet. Så vet du vad du ska investera i nästa gång.

 • Vi testar ny spårhund från Bosch

  Vi testar ny spårhund från Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 är avsedd att avslöja dolda installationer i byggnadsdelar. Se om den består provet när vi testar dess förmåga som spårhund.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av kedjesågar
 • Test av kedjesågar
 • Test av kedjesågar

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss