Cookie- och Sekretesspolicy


Test av batteridrivna häcksaxar

Batteridrivna häcksaxar ersätter i allt större utsträckning de sladdbundna modellerna. Just när det gäller häcksaxen, så är fördelen med en sladdlös maskin uppenbar: Det är irriterande med en sladd som bara är i vägen under arbetet, och det är hela tiden risk att man klipper av den. Men är de batteridrivna häcksaxarna tillräckligt starka? Det avslöjar testet.

Det krävs motorenergi för att klippa en häck, och det är en batteridriven maskins svaga punkt: batteriet har en begränsad kapacitet och förr eller senare tar strömmen slut. Batteriet är dessutom en av de dyraste delarna i en häcksax. Därför är det ingen av häcksaxarna i testet som levereras med mer än ett batteri. Det skulle antagligen göra häcksaxarna så dyra att de skulle bli svårsålda. Men det är värt varenda krona att få ett reservbatteri, för då slipper man avbryta arbetet innan man är klar – för att vänta på att batteriet laddas upp i den medföljande laddstationen. Vi anser det i alla fall troligt, att du måste kalkylera med att köpa ett reservbatteri till din häcksax. Det kan du kanske slippa om du kan bli färdig med häckklippningen på 45 minuter, alltså den tid som ett batteri orkar ge ström. Ryobi skiljer sig från de andra genom att använda ett batteri, som också passar i andra Ryobi-maskiner. Det är en utveckling, som vi är de första att välkomna.Tänk om alla tillverkare kunde bli överens om en gemensam standard för batterier. Men det är väl rena önsketänkandet, för man har ju ännu inte lyckats standardisera något så enkelt som dammsugarpåsar… Vi anser att ergonomin är det viktigaste för en häcksax. Det är den som avgör om du kan hålla maskinen på ett lätt och enkelt sätt medan du arbetar, och den vrids åt alla möjliga håll. När det gäller dödmansgrepp, så anser vi att ett par tillverkare överdriver genom att införa en tredje knapp. Man har fullt upp med att hålla nere två knappar. Den tredje är bara irriterande och onödig.

Relaterade artiklar

 • Test av häcksaxar
  Test

  Test av häcksaxar

  08/04 Det finns en mängd olika häcksaxar att välja bland, både nätanslutna och batteridrivna. Vi har testat 12 av de vanligaste modellerna för att ta reda på vad de duger till och vad du kan förvänta dig av dem.

 • TEST: Den bästa excenterslipen
  Test

  TEST: Den bästa excenterslipen

  10/11 Vi har testat åtta populära excenterslipar på marknaden. Se den överlägsna testvinnaren OCH det bästa köpet. Så vet du vad du ska investera i nästa gång.

 • Vi testar ny spårhund från Bosch

  Vi testar ny spårhund från Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 är avsedd att avslöja dolda installationer i byggnadsdelar. Se om den består provet när vi testar dess förmåga som spårhund.

 • Kedjesåg på batteri – duger den?

  Kedjesåg på batteri – duger den?

  21/10 En kedjesåg på batteri? Vi hade inte så höga förväntningar på Black & Deckers lilla kedjesåg på batteri. Se här om vi hade rätt...

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av batteridrivna häcksaxar
 • Test av batteridrivna häcksaxar
 • Test av batteridrivna häcksaxar

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss