Cookie- och Sekretesspolicy


Test av elklippare

Elektriska gräsklippare är ljudsvaga och miljövänliga alternativ till bensindrivna klippare. De är dessutom billigare och mycket lättare att underhålla. Men du ska vänja dig vid sladden, som följer med var du än klipper. Vi testar åtta modeller.

Motorn är ofta svårstartad, och när du efter åtskilliga ryck fått igång den, så väsnas den. Avgaserna ryker och luktar, du ska komma ihåg att köpa bensin och du ska byta olja och tändstift med jämna mellanrum. Jo – det krävs en insats för att ha en bensinklippare.

Ett miljövänligt alternativ, som knappt kräver något underhåll, är elklipparen. Du behöver inte göra mer än att hålla den ren och ev. slipa knivarna. Annars sköter den sig själv. Motorn hörs knappt och klippningen är också tyst. Men maskinen har en sladd, och den ska med överallt på tomten.

När du vänder maskinen för att klippa åt andra hållet, ska sladden med – utan att klippas av. Om din tomt är full av träd, buskar och rabatter, ska du skaffa en bensindriven eller en batteridriven gräsklippare – för då är sladden en plåga. Du kan också nöja dig med en manuell, gammaldags typ. Kan du klippa långa raksträckor vänjer du dig snabbt vid sladden, som bara hänger efter dig.

Hur bra sladden hänger efter maskinen beror på vilken klippare du har. Maskinen ska absolut ha en dragavlastare som du hakar fast sladden i för att stickproppen inte ska belastas. Några tillverkare har försett sina klippare med smarta dragavlastare, som kan glida på en stång från sida till sida när maskinen vänds.

I detta test har vi släppt ut åtta klippare på gräs för att se vad de kan, och vilka för- och nackdelar de olika modellerna har.

Relaterade artiklar

 • Test av gräsklippare
  Test

  Test av gräsklippare

  29/04 De batteridrivna gräsklipparna blir bara bättre och bättre. Om din gräsmatta är något så när plan och inte alltför stor är de ett utmärkt val. Vi har testat åtta av de vanligaste klipparna för att se vilka skillnader det är ...

 • TEST: Den bästa excenterslipen
  Test

  TEST: Den bästa excenterslipen

  10/11 Vi har testat åtta populära excenterslipar på marknaden. Se den överlägsna testvinnaren OCH det bästa köpet. Så vet du vad du ska investera i nästa gång.

 • Vi testar ny spårhund från Bosch

  Vi testar ny spårhund från Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 är avsedd att avslöja dolda installationer i byggnadsdelar. Se om den består provet när vi testar dess förmåga som spårhund.

 • Kedjesåg på batteri – duger den?

  Kedjesåg på batteri – duger den?

  21/10 En kedjesåg på batteri? Vi hade inte så höga förväntningar på Black & Deckers lilla kedjesåg på batteri. Se här om vi hade rätt...

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av elklippare
 • Test av elklippare
 • Test av elklippare

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss