Cookie- och Sekretesspolicy


Test av bensingräsklippare

Bensinklipparen har den styrka som behövs för att kunna klippa en stor gräsmatta med tjockt gräs. Det klarar varken batteridrivna eller sladdförsedda maskiner i mellanklassen. Bensinklipparen ska helst vara en 4-taktare och den ska vara självgående, precis som de modeller vi har testat. Men det är ändå rätt stora skillnader mellan dem.

Det första som slår en när man kollar utbudet av gräsklippare är att det är mycket större än man skulle kunna tro – och då har vi ändå bara kikat på bensindrivna modeller. Till detta test har vi valt maskiner som är lämpliga till större villatomter, alltså cirka 1500 kvadratmeter, och vi har begränsat urvalet genom att ta maskiner ur prisklassen runt 5000 kr, med Partner som billigast för 4300 kr. Vi ska redan nu säga att samtliga maskiner klipper fantastiskt bra. Det var ärligt talat omöjligt att se om någon klippte tätare, effektivare eller snyggare än någon annan maskin. Skillnaden mellan dem märktes när man körde dem, alltså hur de var att hantera. Det innebär att även om testmaskinerna kostar ungefär detsamma och klipper lika bra, så finns det skillnader mellan dem som är viktiga för användaren. Vi tänker främst på hur bekvämt det är att använda en maskin – central höjdjustering och ergonomi. Det är också stora likheter mellan maskinerna. Det är t.ex. positivt att upptäcka att de fina 4-taktarna, som sitter i alla klipparna, startar direkt. Inget besvär med att dra i snöret femtioelva gånger innan motorn startar. För det är trots allt det viktigaste meden gräsklippare: att den startar när du vill så att du kan klippa gräset.

Relaterade artiklar

 • Test av gräsklippare
  Test

  Test av gräsklippare

  29/04 De batteridrivna gräsklipparna blir bara bättre och bättre. Om din gräsmatta är något så när plan och inte alltför stor är de ett utmärkt val. Vi har testat åtta av de vanligaste klipparna för att se vilka skillnader det är ...

 • Test av häcksaxar
  Test

  Test av häcksaxar

  08/04 Det finns en mängd olika häcksaxar att välja bland, både nätanslutna och batteridrivna. Vi har testat 12 av de vanligaste modellerna för att ta reda på vad de duger till och vad du kan förvänta dig av dem.

 • Test av vertikalskärare
  Test

  Test av vertikalskärare

  19/03 Tycker du att grannens gräsmatta är grönare än din? Det kan i så fall bero på att grannen har bearbetat sin matta med en vertikalskärare.

 • Test av batterigräsklippare
  Test

  Test av batterigräsklippare

  10/04 Batteriklipparen har många fördelar: Den är nästan ljudlös, du slipper snubbla över sladden eller klippa av den, du slipper fylla på bensin och den luktar inte. Nackdelarna är att den måste laddas upp och att det tar sin tid ...

 • Vass kniv ger en snygg gräsmatta

  Vass kniv ger en snygg gräsmatta

  19/03 Det är kniven som ser till att gräset klipps av och inte rivs upp eller slits bort. Se här hur en expert slipar en slö och härjad kniv vass, så att den åter kan fylla sin funktion i gräsklipparen.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av bensingräsklippare
 • Test av bensingräsklippare
 • Test av bensingräsklippare

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss