Cookie- och Sekretesspolicy


Test av kakelskärare

En kakelskärare är oumbärlig när du ska sätta upp kakel. Det finns flera utmärkta manuella modeller, men för ungefär samma pris kan du finna en bra elektrisk maskin.

Ska du kakla flera väggar eller lägga många klinker är den elektriska modellen till stor hjälp. Vi har testat några av de kakelskärare som finns på byggvaruhus och i järnaffärer.

Test av kakelskärare

Om du ska sätta upp kakel på väggarna i badrum eller kök eller lägga klinker i hall eller i tvättstuga, så ska du verkligen ha tur om du klarar jobbet utan att dela några plattor. Ofta tvingas man skära bort en eller två centimeter från alla plattorna i en rad. I så fall behöver du en manuell kakelskärare. Den skär rakt och snyggt. Det går snabbt och du slipper vattenstänk.

Om du däremot tvingas såga bort ett hörn från flera plattor för att de ska passa runt en brunn eller en fönstersmyg, så är det bäst att använda en elektrisk maskin. Den kan också geringssåga kanterna, så att du kan få snygga utåtgående hörn.

Det finns flera olika manuella och elektriska kakelskärare i olika prisklasser. Vi har testat fyra av varje slag och med flit valt dem i de lägre prisklasserna. Som förväntat var den dyra maskinen starkast men den var inte så bra på fina spår längs kanter.

För att få en proffsig bedömning har vi låtit en van kakelsättare testa de åtta modellerna, och han påpekade att alla kakelskärare är utmärkta – så länge de är nya. Ingen av dem var dock lika bra som den han använder i sitt arbete.

När man har använt kakelskäraren ett tag blir trissan på de manuella typerna och klingan på de elektriska slö. Innan du köper en kakelskärare bör du undersöka om det går att köpa trissor och klingor separat. Proffsklingor har hög kvalitet och håller länge, men de är rätt dyra.

Relaterade artiklar

 • Test av handöverfräsar
  Test

  Test av handöverfräsar

  10/12 Handöverfräsen är den suveräna mästaren på precision. Det är maskinen som snabbt och lätt trollar fram fantastisk finish i proffsklass för alla gör-det-självare. Men precision förutsätter en rejäl och robust fräs med ...

 • Test av borrhammare
  Test

  Test av borrhammare

  12/06 Borrhammaren är en specialist, en borrmaskin som kräver mycket styrka. Hittills har det bara varit nätanslutna maskiner som kunnat prestera erforderlig kraft, men nu kommer de batteridrivna. Vi har testat åtta av dem för att ...

 • En motor = 12 häftiga maskiner

  En motor = 12 häftiga maskiner

  09/11 Med Black & Deckers nya multiverktyg, "MultiEvon", kan du relativt billigt utöka verktygssamlingen med 12 häftiga maskiner. Se vilka här.

 • Kedjesåg på batteri – duger den?

  Kedjesåg på batteri – duger den?

  21/10 En kedjesåg på batteri? Vi hade inte så höga förväntningar på Black & Deckers lilla kedjesåg på batteri. Se här om vi hade rätt...

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av kakelskärare
 • Test av kakelskärare
 • Test av kakelskärare

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss