Cookie- och Sekretesspolicy


Test av grovdammsugare

Grovdammsugaren hjälper dig att hålla rent i verkstan och garaget, så att du får bättre arbetsmiljö. Den är för liten för stora byggen för motorn är inte så stark. De flesta klarar sig bra i testet, men priserna varierar mycket.

Du mår inte bra av att arbeta i ett rum som är fullt av fint damm från sågande och skärande maskiner. Allt damm skador lungorna och sågspån är rent av giftigt. Därför är det förnuftigt att skaffa en grovdammsugare till din verkstad, men det finns flera bra skäl: När du får bort spån och damm, kanske rent av redan medan du fräser, så blir det lättare för dig att se vad du gör. Du slipper dessutom få in så mycket damm i dina elektriska maskiner, och om du håller rent i verkstan minskas risken att du snubblar eller halkar på något som inte borde finns där.

Det är inte bara i verkstan du har nytta av en grovdammsugare. Du kan suga fint damm från tegel och betong med den, en uppgift som annars skadar en vanlig hushållsdammsugare allvarligt. Spiller du vatten på golvet, eller vill du tvätta golvet i garaget med en hel spann i sänder, så kan du suga upp resten av smutsvattnet med din grovdammsugare. Det ska du inte försöka med din vanliga dammsugare. Då dör den.

Det som skiljer de bästa modellerna från övriga är finesserna. En tappkran i botten av behållaren gör det lätt att bli av med det vatten som har sugits upp. Stabila hjul som ser till maskinen inte välter när den rullar över en tröskel. Ett effektivt sätt för rening av filter som gör att sugeffekten alltid är optimal. En blåsfunktion som gör att du kan blåsa bort damm, t.ex. från lysrören i taket. Samtliga testade modeller har uttag för ström, där du ansluter ditt elverktyg. Då startar dammsugaren samtidigt som verktyget.

Relaterade artiklar

 • Kedjesåg på batteri – duger den?

  Kedjesåg på batteri – duger den?

  21/10 En kedjesåg på batteri? Vi hade inte så höga förväntningar på Black & Deckers lilla kedjesåg på batteri. Se här om vi hade rätt...

 • Domkraft gör lyft lekande lätta

  Domkraft gör lyft lekande lätta

  01/09 Nu är det slut med små, klena handvevsmodeller. Vi har testat Bachos Baseline-domkraft som lyfter upp till 3 ton. Läs vårt test här.

 • GUIDE: Pensel, rulle eller spruta?

  GUIDE: Pensel, rulle eller spruta?

  27/08 Välj rätt redskap från början. Här är en översikt över vilket målarredskap som passar bäst till ditt projekt.

 • Test av handöverfräsar
  Test

  Test av handöverfräsar

  10/12 Handöverfräsen är den suveräna mästaren på precision. Det är maskinen som snabbt och lätt trollar fram fantastisk finish i proffsklass för alla gör-det-självare. Men precision förutsätter en rejäl och robust fräs med ...

 • Test av verktygslådor
  Test

  Test av verktygslådor

  13/10 Verktygslådan är perfekt till förvaring av verktyg, när du lämnar din verkstad för att hjälpa släkt eller vänner med något. Men innan du skaffar en ny verktygslåda ska du läsa vår artikel och analysera ditt behov, så att du ...

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av grovdammsugare
 • Test av grovdammsugare
 • Test av grovdammsugare

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss