Cookie- och Sekretesspolicy


Test av borrhammare

Borrhammaren är en specialist, en borrmaskin som kräver mycket styrka. Hittills har det bara varit nätanslutna maskiner som kunnat prestera erforderlig kraft, men nu kommer de batteridrivna. Vi har testat åtta av dem för att se vad de kan.

Test av borrhammare

Den stora fördelen med en borrhammare jämfört med en slagborrmaskin är att borren sitter fast med SDS-koppling i borrhammaren, vilket gör att borren kan glida lite fram och tillbaka och att slageffekten därför ökar. Hur kraftigt borren slår mäts i joule (J) som tillsammans med antalet slag per minut avgör hur effektivt maskinen hamrar och därmed hur bra den är på att borra i betong.

Det är naturligtvis utmärkt att din nya borrhammare kan borra i betong som om den borrar i smör, men den ska helst klara många borrhål innan det är dags att byta batteri. Det är också en av de faktorer vi har testat: hur många borrhål med 10 mm borr kan man klara i betong innan batteriet töms och kraften tar slut?

Innan du köper en borrhammare bör du fundera på vad den ska användas till. Om du en dag vill mejsla bort kakelplattor från en vägg ska den ha mejselfunktion. Det innebär att rotationen stängs av så att mejseln inte snurrar runt utan i stället hugger fram och tillbaka. Då är det rena barnleken att ta bort gammalt kakel.

Några av maskinerna i testet kan också användas att skruva med, men det kräver att SDS-chucken byts ut mot en traditionell chuck som håller skruvbitsen centrerad medan du skruvar. I annat fall drar bitsen snett och fördärvar skruvspåret.

Relaterade artiklar

 • Test av handöverfräsar
  Test

  Test av handöverfräsar

  10/12 Handöverfräsen är den suveräna mästaren på precision. Det är maskinen som snabbt och lätt trollar fram fantastisk finish i proffsklass för alla gör-det-självare. Men precision förutsätter en rejäl och robust fräs med ...

 • Test av kakelskärare
  Test

  Test av kakelskärare

  02/09 En kakelskärare är oumbärlig när du ska sätta upp kakel. Det finns flera utmärkta manuella modeller, men för ungefär samma pris kan du finna en bra elektrisk maskin.

 • Borrhammare i lättviktsklassen

  Borrhammare i lättviktsklassen

  06/01 Borrhammaren var tidigare ett stort, tungt och dyrt verktyg. Den tiden är sedan länge förbi och Worx nya modell tecknar en ljus framtid – vi har testat den!

 • TEST: De bästa borrhammarna
  Test

  TEST: De bästa borrhammarna

  16/12 En borrhammare är ett måste i samband med modernt betongbygge. Vi har testat åtta av de mest populära, så att du vet vilken du ska satsa på.

 • En motor = 12 häftiga maskiner

  En motor = 12 häftiga maskiner

  09/11 Med Black & Deckers nya multiverktyg, "MultiEvon", kan du relativt billigt utöka verktygssamlingen med 12 häftiga maskiner. Se vilka här.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av borrhammare
 • Test av borrhammare
 • Test av borrhammare

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss