Cookie- och Sekretesspolicy


Test av borrhammare

Borrhammaren är din vän när du ska borra i betong, mejsla lite grann och borra på vanligt sätt – om inte maskinen är för tung. Den kan allt en slagborrmaskin kan och lite till. Vi testar sex modeller. Alla klarar sig fint i testet så valet beror på vilka uppgifter du vill lösa.

En slagborrmaskin är ofta bra i tegel, men i armerad betong tvingas den ge upp. I ett så hårt material krävs en borrhammare. Medan slagborrmaskinens borr i stort sett bara dansar lite med hjälp av ett par kugghjul, så bankas borren i borrhammaren framåt av en kolv, och därför att borrhammaren effktivare när man borrar i hårda material. Det är också slagen som gör borrhammaren till ett bra verktyg när du ska mejsla, t.ex. när du tar bort kakel i ovanför köksbänken eller hackar upp betonggolvet i garaget.

Om du vill ha största möjliga nytta av din borrhammare ska den kunna både borra och mejsla. Och det är en klar fördel om du kan ersätta SDS- chucken med en standardchuck, så att du kan använda borr man vanliga skaft i maskinen. För då har du inte bara en borrhammare som kan mejsla sig in i betong, utan också en kraftig borrma- skin som du kan borra stora hål med i trä, t.ex. bjälkar och takstolar. Tyvärr är det endast få tillverkare som packar ner en standardchuck i borrhammarens låda, och på några modeller är det inte ens möjligt att byta ut chucken.

Relaterade artiklar

 • Test av borrhammare
  Test

  Test av borrhammare

  12/06 Borrhammaren är en specialist, en borrmaskin som kräver mycket styrka. Hittills har det bara varit nätanslutna maskiner som kunnat prestera erforderlig kraft, men nu kommer de batteridrivna. Vi har testat åtta av dem för att ...

 • Test av handöverfräsar
  Test

  Test av handöverfräsar

  10/12 Handöverfräsen är den suveräna mästaren på precision. Det är maskinen som snabbt och lätt trollar fram fantastisk finish i proffsklass för alla gör-det-självare. Men precision förutsätter en rejäl och robust fräs med ...

 • Test av kakelskärare
  Test

  Test av kakelskärare

  02/09 En kakelskärare är oumbärlig när du ska sätta upp kakel. Det finns flera utmärkta manuella modeller, men för ungefär samma pris kan du finna en bra elektrisk maskin.

 • Borrhammare i lättviktsklassen

  Borrhammare i lättviktsklassen

  06/01 Borrhammaren var tidigare ett stort, tungt och dyrt verktyg. Den tiden är sedan länge förbi och Worx nya modell tecknar en ljus framtid – vi har testat den!

 • TEST: De bästa borrhammarna
  Test

  TEST: De bästa borrhammarna

  16/12 En borrhammare är ett måste i samband med modernt betongbygge. Vi har testat åtta av de mest populära, så att du vet vilken du ska satsa på.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av borrhammare
 • Test av borrhammare
 • Test av borrhammare

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss