Cookie- och Sekretesspolicy


Test av deltaslipar 2016

De små slipmaskinerna med trekantig sula är oumbärliga när du ska måla om fönstren och slipa längst in i hörn. De är mindre och lättare att arbeta med än vanliga planslipar och de kan komma åt att slipa i hörn.

Test av deltaslipar

Det är svårt att kunna slipa längst inne i ett hörn, mest för att man inte kan föra slippapperet fram och tillbaka. Men det borde gå med en planslip? Nej, men väljer du en deltaslip, så lyckas du. Den påminner om en planslip men slipsulan är trekantig i stället för fyrkantig. Det är med slipens spets som du kan komma in i hörn och slipa andra ställen där andra maskiner ger upp för att det är trångt.

Deltaslipar med och utan extra utrustning

Det finns en del varianter på deltaslipen. Några är enkla och har en trekantig slipsula, medan andra ger dig möjlighet att montera en rund eller fyrkantig slipsula. En tredje grupp har en smal slipsula som kan fällas ut och komma in där det är trångt.

Vilken deltaslip ska du välja?

Vilken deltaslip du väljer beror på vad du ska använda den till. Om du bara tar fram den ett par gånger per år kan du nöja dig med en billig modell, men behöver du maskinen ofta eller håller på med ett stort projekt,bör du investera i en som är dyrare.

VI HAR TESTAT DE HÄR DELTASLIPARNA:

SKIL FOX MULTI 6 IN 1
RYOBI EMS 180 RV
BILTEMAPALM SANDER 180 A
METABO FMS 200 INTEC
COTECH DELTA SLIPER 130 W
AEG FDS 140
BOSCH PSM 200 AES
SKIL F015-7115

LADDA NED HELA ARTIKELN och se hur de åtta deltasliparna klarade vårt test.

VIKTIGA DETALJER NÄR DU VÄLJER DELTASLIP:


 • 1. STRÖMBRYTAREN: ska sitta lätt åtkomlig och kunna låsas på något sätt medan maskinen arbetar. I annat fall tvingas du hålla strömbrytaren intryckt och det är opraktiskt.

 • 2. HASTIGHETER: Kolla om maskinen har flera hastigheter. Visst kan du nöja dig med en fast hastighet, men du har lättare att lösa olika slipuppgifter om du kan ändra varvtalet. En del maskiner har steglöst justerbar hastighet som styrs med en ratt eller ett litet hjul på maskinen. Det är smart.

 • 3. HANDTAGET: Det ska vara behagligt att arbeta med maskinen och vara möjligt att få ett bra grepp om den. Kolla att det är gummibeläggningar där du placerar handen.

 • 4. SLADDEN: Alla slipmaskinerna får ström från en stickkontakt och därför är det viktigt att veta hur lång sladden är. Det är opraktiskt med en kortsladd som måste skarvas. Maskinen bör helst ha en sladd på 2,5 meter.

 • 5. DAMMKASSETT: Medföljer det en dammkassett till maskinen? En sådan kan i varje fall rekommenderas. Kolla hur det är att sätta på den och ta loss den. Kolla om maskinen kan anslutas till en spånsug.

 • 6. TILLBEHÖR:Undersök vilka tillbehör som ingår i köpet. Får du till exempel olika slipsulor på köpet? Levereras maskinen i en hård plastväska eller bara i en kartong? I vissa fall får du ett paket med slippapper för i stort sett alla jobb, i andra fall endast några få slippapper för att kunna komma igång.

Relaterade artiklar

 • Så använder du excenterslipen

  Så använder du excenterslipen

  16/01 Excenterslipen klarar de allra flesta slipjobben – både på plana och böjda ytor. Du kan avlägsna både färg och lack, polera, grovslipa och slipa.

 • Lätt, behändig och effektiv slipmaskin

  Lätt, behändig och effektiv slipmaskin

  02/05 Deltaslipen är smart när du ska klättra runt på en stege och slipa av färg på fönster. Vi har testat Ryobis lilla, men kraftfulla slip – se här!

 • Skils nya slipmaskin är effektiv

  Skils nya slipmaskin är effektiv

  12/01 Skils nya multislip tar bort färg och rost i ett rasande tempo. Men gör den det bra? Vi har testat den fartglada slipmaskinen – läs resultatet här.

 • Effektiv slipmaskin från Bosch

  Effektiv slipmaskin från Bosch

  04/01 Slipmaskinen PWR 180 CE från Bosch är avsedd att ta bort både puts, lack, tapet, kakelfix och betong. Vi testar den på en putsad vägg. Se resultatet här!

 • TEST: Den bästa excenterslipen
  Test

  TEST: Den bästa excenterslipen

  10/11 Vi har testat åtta populära excenterslipar på marknaden. Se den överlägsna testvinnaren OCH det bästa köpet. Så vet du vad du ska investera i nästa gång.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av deltaslipar
 • Test av deltaslipar
 • Test av deltaslipar

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss