Cookie- och Sekretesspolicy


Laservattenpass

Inget är bättre att mäta korrekt med än ett bra laservattenpass. Men det finns dessvärre många pass på marknaden som inte lever upp till de enklaste kraven på precision.


Det här är ett av de bästa laservattenpassen. Men det kostar också mellan 2 500 och 3 000 kronor. Det är särskilt användbart vid plattsättning i större rum, där precisionen är helt avgörande. Här testar muraren vattenpasset genom att lägga ut några plattor på prov.

De två laserlinjerna ligger i rät vinkel till varandra och laserstrålen syns tydligt.Det är lätt för muraren att följa linjen när han sätter klinkerplattorna.Och han kan vara helt säker på att plattorna hamnar i rät vinkel. En röd spegel hör till vattenpasset. Den används för ytterligare kontroller av plattsättningen. Det kan nämligen vara mycket svårt att hålla samma fogavstånd mellan alla plattor. Och gör man inte det blir resultatet skevt lagda plattor. Det slipper man med hjälp av lasern och spegeln. Muraren tar ut längdmåttet för de först lagda fem plattorna. Här är det 76,5 cm.

Sedan avsätter han måttet på andra sidan läggningsytan med hjälp av spegeln. Den första markeringen ska sitta där laserstrålen träffar spegelns mittpunkt. Därefter ritar muraren ut 76,5 cm och ställer spegeln på plats. Sedan flyttar han laserpasset så att det är i flukt med den femte plattan.

Nu bör spegeln träffa mitt i spegeln. Och det gör den.Därmed kan muraren lugnt lägga de sista plattorna på plats och känna sig säker på att både plattor och fogar håller måtten. Förutom räta vinklar kan lasern också ställas i för diagonaler på 67,5, 22,5 och 45 grader. Den är försedd med en sula av rostfritt stål, som gör att den lätt kan rengöras efter att den stått på fuktig kakelfix.

Relaterade artiklar

 • Kan du lita på ett digitalt vattenpass?

  Kan du lita på ett digitalt vattenpass?

  20/09 Mäter ditt vattenpass med precision? Kan det avläsas i mörker? Kommer det ihåg din senaste mätning? Annars är det kanske dags att byta till ett digitalt.

 • SNICKERITIPS: Snörvattenpass

  SNICKERITIPS: Snörvattenpass

  13/09 VIDEO: Om ett mått ska överföras flera meter, men ändå sitta i våg kan snörvattenpasset vara en lösning. Höjden som den här skruven sitter på ska överföras till stolpen på motsatt sida. Därför fäster vi ett murarsnöre på ...

 • Mät 100 % exakt med en laser

  Mät 100 % exakt med en laser

  11/08 Beställ Gör Det Själv och få en 180 graders linjelaser. Med en linjelaser kan du vara säker på att mätningen blir exakt varje gång.

 • Kan jag förlänga mitt vattenpass?

  Kan jag förlänga mitt vattenpass?

  18/06 Till ett terrassprojekt behöver jag markera en del punkter på samma höjd med flera meters avstånd. Finns det någon smart metod för det?

 • Test av vattenpass
  Test

  Test av vattenpass

  24/11 Vattenpasset är ett av de viktigaste verktygen i din verkstad. Det ska fungera perfekt varje gång.

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss