Cookie- och Sekretesspolicy


Test av digitala vattenpass

Det digitala vattenpasset ger dig inte bara en fantastisk precision – du kan ju läsa av lutningen ner till 0,1 grad. Du kan dessutom bestämma om passet ska tala om för dig hur stor lutningen är uttryckt i grader, procent eller millimeter per löpmeter. Det underlättar när du lägger golv, terrass eller tak. Vi har testat sex vattenpass.

Du får mycket mera än ett vattenpass, om du väljer en digital variant. Det digitala vattenpasset kan nämligen ge dig upplysningar, som du inte får av bubblan i libellen. Om du låter det vanliga, gammaldags passet ligga kvar på hyllan och ersätter det med det digitala, får du ett instrumen för exakt mätning.

Det kan du ha nytta av när du t.ex. mäter lutningen på hängrännan. Då får du den uttryckt i millimeter per löpmeter eller procent. Vill du mäta taklutningen kan du få den uttryckt i grader. Och överväger du att flytta till England eller USA, kan du ta med passet för flera av de nya digitala passen kan även mäta i tum per fot. Ett digitalt vattenpass behöver inte vara så långt som en vanligt.

För 3 grader är 3 grader oavsett om du mäter en 60 eller 120 cm lång sträcka. Samtliga testade modeller fungerar även som vanliga vattenpass med libeller, och därför undersöker vi hur bra libellerna syns, hur exakta de är och vilka krav man måste ställa på passets sidor. Ett gammaldags pass tål en hel del, men skulle du tappa ett digitalt vattenpass i golvet medan du står på en stege, är risken stor att den känsliga elektroniken skadas. Å andra sidan kan du kalibrera det om det visar vad det ska. Det kan man sällan med vanliga vattenpass.

Av de sex vattenpass vi testar klarar fem sig riktigt bra och får fina betyg. Det är endast det billigaste vattenpasset (från en fyndlåda på ett byggvaruhus) som haltar när det gäller precision, antal funktioner och smarta detaljer. Det tog dessutom en evighet att kalibrera det. Innan du köper ett digitalt vattenpass, ska du ha bestämt dig för vilka funktionber som är viktiga för dig.

Relaterade artiklar

 • TEST: Den bästa excenterslipen
  Test

  TEST: Den bästa excenterslipen

  10/11 Vi har testat åtta populära excenterslipar på marknaden. Se den överlägsna testvinnaren OCH det bästa köpet. Så vet du vad du ska investera i nästa gång.

 • Vi testar ny spårhund från Bosch

  Vi testar ny spårhund från Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 är avsedd att avslöja dolda installationer i byggnadsdelar. Se om den består provet när vi testar dess förmåga som spårhund.

 • Kedjesåg på batteri – duger den?

  Kedjesåg på batteri – duger den?

  21/10 En kedjesåg på batteri? Vi hade inte så höga förväntningar på Black & Deckers lilla kedjesåg på batteri. Se här om vi hade rätt...

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

 • Här är marknadens bästa kedjesåg
  Test

  Här är marknadens bästa kedjesåg

  01/09 Vi har testat åtta kedjesågar – alla till ett överkomligt pris. Se här vilken som blev den suveräna vinnaren med absolut toppbetyg.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av digitala vattenpass
 • Test av digitala vattenpass
 • Test av digitala vattenpass
 • Test av digitala vattenpass
 • Test av digitala vattenpass

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss