Cookie- och Sekretesspolicy


Genial och gratis uppmätning med Google Earth Pro

Nu kan du snabbt och lätt göra en grov uppmätning av din altan, infart, ja, faktiskt av alla delar av din tomt. Google ger dig nämligen sin professionella version av den interaktiva världskartan Earth, och det följer med massor av praktiska mätverktyg med i paketet!

Google Earth Pro fungerar med både Mac och pc med Windows, och så snart du har hämtat och installerat programmet kan du använda det till att sätta i gång med att mäta. Men du måste hålla i åtanke att kartan inte är 100-procentigt mätsäker, men för en snabb överblick, då du bara behöver ett kvalificerat cirka-mått, är det helt enkelt genialt!

Det starkaste mätverktyget heter Polygon, och medan du klickar upp omkretsen av din tomt, räknar programmet automatiskt ut måtten. Det bästa med Polygon-verktyget är att du kan lägga till så många linjer och vinklar du vill, och det är till stor hjälp om tomten inte är helt kvadratisk, utan har sina ojämnheter här och där.

Hämta Google Earth Pro

Första steget är att hämta och installera programmet. Du hämtar Google Earth Pro genom att klicka här. Blir du ombedd att aktivera programmet behöver du bara knappa in din e-postadress och koden GEPFREE.

Så här kommer du i gång med Google Earth Pro

1. Öppna Reseledaren:

När programmet öppnas första gången kan det löna sig att låsa upp det nedersta fältet, Reseledaren. Det gör du genom att klicka på de två nedåt-pilarna till vänster om texten Reseledaren.


2. Zooma in på ditt hus:

Nu ska du zooma in på ditt hus antingen genom att använda musen (du flyttar runt på kartutsnittet genom att klicka någonstans på kartan med vänster musknapp och hålla musknappen nere, och du zoomar ut och in med scrollhjulet) eller genom att helt enkelt skriva in din adress i sökfältet högst upp till vänster i programfönstret.

När du har hittat ditt hus på kartan kan du finjustera utsnittet och zoom-graden med knapparna ute till höger (vid den lilla orange gubben). Du blir tvungen att experimentera dig fram. När du är nöjd med utsnittet klickar du på linjalen ungefär i mitten av verktygsfältet högst upp.


3. Välj Polygon-verktyget:

Välj Polygon-verktyget och klicka med musen på kartan där du vill göra en uppmätning. Det kan vara lite besvärligt och trilskas i början, men du kan alltid klicka på Rensa och börja om från början.

Mycket nöje med din uppmätning!

Relaterade artiklar

 • Alternativ till tumstocken

  Alternativ till tumstocken

  22/08 VIDEO: Det kan finnas tillfällen när man inte kan ta mått med tumstocken, t ex om man ska mäta ett trappstegs bredd och vangstyckena är i vägen.

 • TEST: De bästa laseravståndsmätarna

  TEST: De bästa laseravståndsmätarna

  26/07 En avsåndsmätare är snabb och oftast mer exakt än måttband och tumstock. Vi har testat 8 av marknadens populära modeller. Se vilka som klarar sig bäst i testet!

 • Precis och praktisk laseravståndsmätare

  Precis och praktisk laseravståndsmätare

  15/12 Med laseravståndsmätaren från Bosch får du ett precist och praktiskt planeringsredskap, som gör turen till byggmarknaden och möbelhuset till en dans på rosor.

 • Vi testar ny spårhund från Bosch

  Vi testar ny spårhund från Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 är avsedd att avslöja dolda installationer i byggnadsdelar. Se om den består provet när vi testar dess förmåga som spårhund.

 • Förvånansvärt exakt laseravståndsmätare

  Förvånansvärt exakt laseravståndsmätare

  07/10 Boschs nya laseravståndsmätare är lätt att använda och ytterst pålitlig – dessutom har den en extra smart funktion. Se hur den klarar sig i vårt test.

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Semester.. GDS hemsida (utlagda artiklar) verkar inte uppdateras..

Kan det stämma att bara en PDF-artikel lagts ...

Skruvdragare

Varför kommer inte min Skruvdragare????

Ångspärr om isoleringen är < 200mm i friggebod?

Läste i artikeln "Ångspärrar för dummies" att ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss