Cookie- och Sekretesspolicy


Test av krysslaservattenpass

Krysslasern har en precision som vida överträffar den du kan få med ett vattenpass. Men ibland är det svårt att se de röda strecken och de når inte alltid lika långt. Testet visar också att möjligheten att hänga upp instrumentet har stor betydelse när du ska arbeta efter strecken.

Ibland önskar man att vattenpasset var flera meter långt, att det kunde vinklas runt en husknut och att man kunde hantera det utan att använda händerna. Men det är bara drömmar, och kommer så att förbli. Det finns inget vattenpass som kan klara allt detta. Krysslaservattenpasset, eller krysslasern i vardagligt tal, kan däremot uppfylla dina önskemål. Krysslasern sänder iväg en ljusstråle som du kan se som ett rött streck på väggen, taket eller golvet. I instrumentet finns en självnivellerande pendel (som påminner om ett gyroskop). Den ser till att strecken alltid är lodräta respektive vågräta. Krysslasern ger dig en precision som vida överträffar vanliga vattenpass. Med den arbetar du inte bara snabbare. Du arbetar alltid exakt, framför allt när du ska överföra en lodrät eller vågrät yta till något längre bort. Ska du hänga upp en tavla eller ett skåp på en vägg får du ett lodrätt och ett vågrätt streck att styra längs. Mycket bättre än ett vattenpass! Samtliga testade krysslasrar är mycket exakta, men det innebär inte att de är lika bra. En av de funktioner som skiljer instrumenten åt är strålens synlighet. Det gäller över både korta och långa avstånd, under olika ljusförhållanden och för strålens stabilitet. En annan mycket väsentlig punkt är möjligheten att justera lasern i höjd med stativ eller upphängning. Ett par av de testade instrumenten har bra upphängningsanordning och flera av dem kan placeras på ett vanligt fotostativ, och därmed höjas och sänkas till olika positioner. Ett par modeller kan användas utomhus med hjälp av reflektor, en pappskiva med reflekterande yta som fångar strålen. Det gör räckvidden betydligt större och utökar användningsområdet för krysslasern.

Relaterade artiklar

 • Vi testar ny spårhund från Bosch

  Vi testar ny spårhund från Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 är avsedd att avslöja dolda installationer i byggnadsdelar. Se om den består provet när vi testar dess förmåga som spårhund.

 • 8 laseravståndsmätare i stort test
  Test

  8 laseravståndsmätare i stort test

  03/08 Priserna för elektroniska laseravståndsmätare har blivit överkomliga för gör-det-självare. Vi har testat åtta prisvänliga avståndsmätare.

 • Raka linjer kors och tvärs med korslaser
  Test

  Raka linjer kors och tvärs med korslaser

  18/12 Korslasern har flera namn: korslinjelaser, krysslaser och krysslinjelaser. Oavsett vad du kallar den, så är den ett verktyg med fantastiska möjligheter och kan användas till alla möjliga jobb. Och lasern är dessutom mycket ...

 • TEST: Den bästa excenterslipen
  Test

  TEST: Den bästa excenterslipen

  10/11 Vi har testat åtta populära excenterslipar på marknaden. Se den överlägsna testvinnaren OCH det bästa köpet. Så vet du vad du ska investera i nästa gång.

 • Kedjesåg på batteri – duger den?

  Kedjesåg på batteri – duger den?

  21/10 En kedjesåg på batteri? Vi hade inte så höga förväntningar på Black & Deckers lilla kedjesåg på batteri. Se här om vi hade rätt...

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av krysslaservattenpass
 • Test av krysslaservattenpass
 • Test av krysslaservattenpass

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss